Forsinkelser og mulige aflysninger
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s app Læs mere
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s appLæs mere
 
18.09.2017

Esbjerg rykker tættere på København

Med 50 minutters rejsetid på den genopstandne flyrute fra Esbjerg til København kommer esbjergenserne meget tættere på hovedstaden og de mange rejsemuligheder fra Nordeuropas største lufthavn. 

Efter 15 års pause er det fra i dag igen muligt at flyve mellem København og Esbjerg. Det er nystartede ES-air, der står bag genåbningen af ruten, som måtte lukke i 1999 i kølvandet på etableringen af Storebæltsforbindelsen.

Bag ES-air står seks lokale Esbjerg-virksomheder, som er gået sammen for at skabe et stærkt alternativ til de nuværende transportmuligheder mellem København og Esbjerg.

Kort rejsetid
”Med den nye flyrute bliver rejsetiden fra Esbjerg til CPH væsentligt reduceret. Både ferierejsende og medarbejdere i de mange internationale virksomheder i Esbjerg-området vil nyde godt af, at kunne komme til København på blot på blot 50 minutter – uansat om man skal besøge hovedstaden eller rejse via København ud i verden,” siger Ole Wieth Christensen, ruteudviklingschef i Københavns Lufthavn.

Det er danske Jet Time, der betjener ruten med deres ATR72-propelfly med plads til 66 passagerer. Administrerende direktør for Jet Time Klaus Ren udtaler:

Godt for Esbjergs erhvervsliv
”Det er jo ikke hver dag, der åbner nye indenrigsruter til og fra København, og vi glæder os til at betjene rutens 21 ugentlige afgange. Jeg er sikker på, at den nye trafikforbindelse mellem Esbjerg og København bliver rigtig gavnlig for erhvervslivet i Esbjerg og for den sags skyld også for privatrejsende, der skal frem og tilbage mellem landsdelene.”

Det første fly lettede fra København mod Esbjerg i dag den 2. marts. Samlet vil ES-air tilbyde 21 ugentlige flyvninger på ruten.

Fra København letter Jet Time-flyene kl. 06.00, 08.30, 17.15 og 20.45. Og fra Esbjerg afgår de kl. 07.15, 09.40, 18.30 og 21.50.

Ud over fire flyvninger på alle hverdage, så vil det også være muligt at rejse mellem de to byer på søndage, hvor der flyves fra København kl. 15.55 og fra Esbjerg kl. 17.05.