Forsinkelser og mulige aflysninger
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s app Læs mere
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s appLæs mere
 
18.09.2017

Wizz Air åbner rute fra CPH til Skopje

Med Wizz Airs kommende rute fra København til Skopje, hovedstaden i Makedonien, opererer alle Europas store lavprisselskaber nu fra CPH. Det ungarske selskab vil flyve to gange om ugen. 

Østeuropas største lavprisselskab - ungarske Wizz Air - åbner den 22. marts næste år en rute fra København til Skopje, hovedstaden i Makedonien.

”Det betyder, at alle Europas store lavprisselskaber nu flyver fra København: Norwegian, easyJet, Vueling, Ryanair, Transavia og snart Wizz Air,” siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

”Makedonien er i dag et userviceret og ganske uopdyrket område af Europa, så den nye rute fra København har et godt potentiale,” fortæller Peter Krogsgaard.

Bytur i Skopje
Det bjergrige Makedonien ligger mellem Grækenland, Bulgarien, Serbien og Albanien. Hovedstaden Skopje var kendt som en af Europas smukkeste byer indtil et jordskælv i 1963 lagde 80 procent af byen øde.

I dag bor hver fjerde af landets to millioner indbyggere i Skopje, hvor den gamle bydel er helt genopbygget.

Et andet populært rejsemål i Makedonien er den 3.000 år gamle kulturby Ohrid ved Ohridsøen. Byen har siden 1980 været på UNESCOs Verdensarvsliste.

Voksende makedonsk netværk
De senere år har Wizz Air udvidet i Makedonien og etableret baser i både Skopje og Ohrid. Nu kommer København på rutenettet sammen med Berlin Schoenefeld og den slovakiske hovedstad Bratislava.

”Vi er glade for at kunne annoncere tre nye ruter fra Skopje til hovedstæderne i Danmark, Tyskland og Slovakiet, og vi er overbeviste om, at disse tre nye ruter vil være lige så populære som de andre 21 ruter i vores stadigt voksende makedonske netværk, ” siger Tamara Mshvenieradze, Corporate Communications Manager i Wizz Air.

Ruten bliver CPH-Skopje bliver fløjet onsdag og søndag.

Fakta om Wizz Air

  • Ungarske Wizz Air blev dannet i 2003. Har hovedsæde i Budapest Liszt Ferenc International Airport og en stor afdeling i Genève i Schweiz.
  • Selskabet fragtede sidste år 16,5 millioner passagerer.
  • Råder over 64 Airbus 320 og 321 fly, der betjener 116 destinationer i 38 lande, primært i Østeuropa
  • Har bestilt yderligere 147 Airbus 321 fly frem til 2024.
  • Har hidtil fløjet primært fra mindre lufthavne i Østeuropa, men har i dag ruter fra Gatwick og Luton ved London, fra en række mindre lufthavne i Sverige og Norge og nu fra Københavns Lufthavn.
  • Wizz Air har også en rute fra Billund til polske Gdansk og til Vilnius i Litauen.