18.09.2017

CPH: Solid fremgang i november

De seneste måneders vækst i antallet af passagerer fortsatte i november, hvor flere end 2 mio. passagerer rejste gennem Københavns Lufthavn. Væksten drives primært af den europæiske og den interkontinentale trafik, men også indenrigstrafikken steg i november. 

2.069.288 passagerer rejste igennem Københavns Lufthavn i november – en ganske markant vækst på 12,2 procent. Samlet set har der i årets første 11 måneder været en stigning på 3,2 procent i passagertallet.

Det er særligt den europæiske og interkontinentale trafik, der driver væksten. Men også indenrigstrafikken er steget. Mere end 10.000 flere indenrigs-passagerer i november betød en vækst på 7,5 procent sammenlignet med samme måned sidste år.

”Særligt trafikken mellem København og Aalborg er steget i november, når vi sammenligner med sidste år. Det skyldes blandt andet, er der er lidt mere kapacitet på ruten mellem Nord- og Østdanmark,” siger administrerende direktør Thomas Woldbye

”Samlet er det de europæiske og interkontinentale ruter, der trækker væksten. På de interkontinentale ruter er det især de mellemøstlige destinationer, der vokser. I Europa er det primært England og Italien, der trækker væksten – og det vel at mærke en vækst, der også dækker over en ganske markant stigning i udenlandske turister og forretningsfolk, der kommer til Danmark og dermed skaber omsætning og jobs herhjemme, ” forklarer Woldbye.

År til dato er 24.676.846 passagerer rejst igennem CPH. Det er 3,2 % flere end sidste år. År til dato er den interkontinentale trafik steget 2,7 %, Europa trafikken 3,8 %. indenrigs er faldet med 3,9 %, men er nu i stigning.

Download excel