18.09.2017

Julen falder tidligt i år i CPH

Fredag den 18. december bliver årets største jule-rejse-dag i Københavns Lufthavn med 85.800 passagerer. Alt er klar, også de sneplove der efter alt at dømme ikke bliver brug for. 

Der er pyntet op til jul i Københavns lufthavn. Her ser alle de ansatte frem til at tage sig godt af de 85.800 passagerer, der kommer igennem lufthavnen på decembers største rejsedag, fredag den 18. december.

”Der er altid en helt særlig stemning her i lufthavnen på den store julerejsedag. Så vi glæder os og er forberedt til fingerspidserne,” fortæller passagerchef Marie-Louise Lotz.

”Nogle kommer forventningsfulde hjem fra udlandet for at holde jul hos familien herhjemme i Danmark. Andre flyver på juleferie til enten sne eller palmer. Og så er der dem, der tager et indenrigsfly for at komme hurtigt hjem,” fortæller passagerchefen.

Rejselysten stiger
Lysten til at rejse i julen er steget markant de seneste fem år. I 2011 rejse 68.930 igennem lufthavnen den 16. december – det års travleste julerejsedag. I år viser prognosen at omkring 85.800 kommer igennem lufthavnen.

Mange af de rejsende bruger også lufthavnens shopping center og Taxfree butikker til et par ekstra julegaver. Et af årets hit er gavesæt med parfume og kosmetik, som udgør knap 14 procent af den samlede omsætning i butikkerne.

En rejsesikker jul
Der har også været gang i den på lufthavnens baner. Hele efteråret er der blevet trænet i sneberedskab, så de mere end 3 kilometer lange baner kan ryddes for sne på blot 12 minutter af en kortege bestående af 14 sneplove og kastere.

”Den dårlige nyhed for juleglæden herhjemme er, at vi efter alt at dømme ikke får et eneste snefnug ved juletid. Den gode nyhed er så, at vi forventer at kunne afvikle flytrafikken uden problemer, så alle kan komme på juleferie,” siger Marie-Louise Lotz.

Årets suverænt mindst travle dag i CPH bliver i øvrigt 1. juledag den 25. december. Her rejser blot 19.500 igennem lufthavnen. I gennemsnit er det daglige passagertal omkring 70.000.