18.09.2017

Transavia åbner rute fra CPH til München

Det hollandsk-franske lavprisselskab Transavia har vokseværk i Københavns Lufthavn. Fra d. 25. marts 2016 starter selskabet seks ugentlige flyvninger fra CPH til den sydtyske metropol München. 

Et industrielt kraftcenter, verdensklasse fodbold med Bayern München, Oktoberfest, kongresser, koncerter og kultur.  Den velhavende, sydtyske metropol München har masser at byde på for danske virksomheder og ferierejsende.

Og nu bliver der endnu flere muligheder for at rejse til München. Den 25. marts næste år starter det hollandsk-franske lavprisselskab Transavia en ny rute til München med seks ugentlige afgange, lørdag undtaget.

I forvejen flyver både SAS og Lufthansa på ruten til Tysklands tredje største by. München er blandt de tyve mest travle destinationer i Københavns lufthavn. Nu bliver ruten endnu mere travl med Transavias seks ugentlige afgange.

Også flere turister til Danmark
Udover at give danske forretnings- og ferierejsende flere muligheder for at komme til Sydtyskland, så forventes det også, at endnu flere tyskere vil vælge at rejse til Danmark

”Vores erfaring med især lavprisruter er, at mindst halvdelen af passagerne er udenlandske rejsende, der vil besøge Danmark. Så dette er også en positiv nyhed for den danske turisme-industri,” siger Peter Krogsgaard, Kommerciel Direktør i Københavns Lufthavn

Et attraktivt tysk marked
Transavia har besluttet at satse på at erobre en del af det tyske marked ved til marts næste år at åbne en base i München med fire fly, der skal betjene destinationer i blandt andet Danmark, Italien, Portugal og Spanien.

"Vi er stolte af at starte en base i München, så vi kan tilbyde rejsende til og fra Bayern noget nyt og unikt til alt fra spontane getaways til business rejser – og det til attraktive billetpriser”, siger Mattijs ten Brink, Transavias administrerende direktør.

München, der er hovedstad i den tyske delstat Bayern, er med sine 1,4 millioner indbyggere Tysklands tredjestørste by efter Berlin og Hamborg.

Øl og medier
München er udover at være en industriel sværvægter også Tyskland førende mediebyer med film- og tv-produktion og cirka 250 forlag, som producerer flere end 10.000 bogtitler om året. Det gør München til verdens næst vigtigste forlags by efter New York.

Turismen spiller også en stor rolle. For eksempel tiltrækker den årlige Oktoberfest flere end 6 mio. gæster hvert år.

 FAKTA

  • Lavprisselskabet Transavia blev dannet i 1965 og ejes af Air France-KLM.
  • Selskabet flyver dagligt på ruten mellem CPH og Eindhoven i Holland.
  • Selskabet flyver 11,5 millioner passagerer årligt med selskabets flere end 60 Boeing 737-800 fly.
  • Transavia flyver til flere end 110 destinationer i Europa og Nordafrika fra selskabets hubs i Holland, Frankrig og nu fra 25. marts München i Tyskland.