18.09.2017

CPH: Stor ros til regeringen for vækstudspil

Regeringen tager med vækstudspillet Vækst og udvikling i hele Danmark hul på et nyt og ambitiøst kapitel i den danske luftfartshistorie. Udspillet indeholder nemlig skitsen til Danmarks første nationale strategi for luftfart. En strategi der kan blive afgørende, hvis Danmark også i fremtiden skal have gode internationale flyforbindelser. Københavns Lufthavne A/S (CPH) ser derfor meget positivt på dagens udspil. 

Da regeringen i dag lancerede vækstudspillet Vækst og udvikling i hele Danmark, var det samtidig starten på et nyt og vigtigt kapitel for dansk luftfart. 

”Jeg er meget glad for regeringens udspil og vision om at skabe en national vækststrategi for luftfart. Hvis Danmark skal udvikle sig som regeringen ønsker, får vi i de kommende år mere og mere brug for gode internationale flyforbindelser.

Det er derfor afgørende for luftfartselskaberne og CPH, at der bliver sat markant mere fokus på betydningen af luftfart,” siger administrerende direktør Thomas Woldbye, Københavns Lufthavne A/S.

Det handler om 84.000 arbejdspladser
Ifølge en analyse fra Oxford Research vil en udvidelse af Københavns Lufthavn styrke tilgængeligheden og understøtte arbejdspladser og vækst i hele Danmark.

Udvidelsen af Københavns Lufthavn fra 25 mio. passagerer til 40 mio. passagerer årligt vil understøtte 84.000 jobs i hele Danmark – heraf 44.000 stillinger uden for hovedstadsregionen.

”Vi deler til fulde regeringens ambition om at skabe vækst i hele Danmark, og vi mener, at et stærkt og vedholdende fokus på luftfart samt en udvidelse af Københavns Lufthavn er helt centrale initiativer for at understøtte udviklingen i hele landet.

Jeg ser derfor frem til at samarbejde med regeringen om at skabe mere vækst i turismen samt udvikle flere flyruter, som sikrer bedre tilgængelighed for alle dele af landet,” siger administrerende direktør Thomas Woldbye, Københavns Lufthavne A/S.

I 2014 rejste 25.6 mio. passagerer gennem Københavns Lufthavn. Det ønsker CPH med planen Expanding CPH at udvide til 40 mio. passagerer. Det vil skabe en markant stærkere flyforbindelse mellem Danmark og resten af verden.

Der er i dag 161 ruter fra Københavns Lufthavn, heraf 33 langdistanceruter. Dermed har lufthavnen direkte ruter til 71 pct. af verdens BNP.