18.09.2017

Vi har 58 ton M&Ms med i håndbagagen

Københavns Lufthavn vrimler med ferieglade passagerer, der er på vej på sommerferie i den store verden. Rejsen er bestilt, forventningerne er skruet op og kufferten er pakket. Men hvilke lækkerier tager vi rejselystne danskere egentlige mest af med på ferien?  

Vingummi til ungerne, solcreme til strandtasken og en god vin til de lune aftener – der er mange ting at vælge imellem. Københavns Lufthavns taxfree-shop har lavet en undersøgelse af, hvad sommergæsterne køber mest af, og det er ikke overraskende ofte de søde sager, der ryger med på flyveturen.

Selvom det ikke er vejen til den perfekte bikinikrop, er sommeren det tidspunkt på året, hvor der sælges mest slik og chokolade i taxfree butikken i Københavns Lufthavn. Faktisk solgte taxfreebutikkerne i Københavns Lufthavn ikke mindre end 28 ton Toblerone, 15 ton småkager og 5,5 ton Pingvin saltlakridspastiller i sommermånederne juni, juli og august sidste år, hvor 6,5 millioner rejste gennem Københavns Lufthavn.

Mmm, M&Ms i massevis
De originale, farverige og sjove bidder fra M&M er heller ikke overaskende et meget populært valg. Undersøgelsen viser, at der i sommermånederne sidste år blev købt hele 58 ton af de små, runde regnbuefarvede bidder i taxfree. 58 ton af de farverige kugler kan fylde seks swimmingpools; vejer mere end et tomt Boeing 737-fly og svarer til 2.522 fyldte kufferter.

”Da vi kan se, at de rejsende er vilde med chokolade, og især M&Ms, har vi valgt i sommermånederne at give vores rejsende en ekstra chokoladeoplevelse. De rejsende får en helt særlig mulighed for at sikre M&Ms til kufferten, når det populære chokolade-brand flytter ind vores såkaldte Brand Box,” siger Søren Borch, Managing Director i Gebr. Heinemann Retail Aps, som driver Tax Free i Københavns Lufthavn.  

I Brand Boxen findes M&Ms i alle regnbuens farver og endda en helt særlig maskine, der kan teste, hvilken farve M&Ms, der passer til lige netop dig. Der kan naturligvis også købes M&Ms i massevis og merchandise, såsom T-shirts, drikkedunke og bamser. Derudover bliver der uddelt flyers, hvor heldige passagerer kan skrabe sig til 10 eller 20 procent rabat på køb af M&Ms produkterne.

Slip for at slæbe de mange ton til kassen og hjem
Passagerer fra Københavns Lufthavn kan desuden bestille deres taxfree varer allerede inden afrejse på lufthavnens online taxfreebutik, så varerne står klar til håndbagagen ved afgang. Det er muligt at afhente købte varer adskillige steder i lufthavnen, så det kan passes ind i rejseplanen.

Vil man gerne købe varer, der ikke skal med på ferien, kan man slippe for at slæbe dem med tur-retur med servicen Pick up on Return – så står varerne klar i bagageudleveringen ved hjemkomst. 

Fakta:

 • Besøg den online taxfree butik på www.cph.dk/taxfree  
 • Varer bestilt online kan afhentes på hjemvejen gennem servicen Pick up on Return. Du kan læse mere om afhentning her.
 • M&Ms Brand Boxen findes i Taxfree-butikken i perioden 15. juli – 30. september og indeholder M&Ms i alle regnbuens farver samt en særlig maskine, hvor du kan teste hvilken farve dig passer på lige netop dig. Du får også mulighed for at skrabe dig til enten 10 % eller 20 % rabat på køb af M&Ms produkterne.
 • Top 10 mest solgte produkter i Taxfree 2013:
  1) Kildevæld vand
  2) Coca cola
  3) Kelsen, Danish Butter Cookies, dåse
  4) Kelsen, Danish Butter Cookies, kasse
  5) Coca cola zero
  6) Pingvin saltpastiller
  7) Marabou chokolade, mælk
  8) Marabou chokolade, mælk & nød
  9) Biotherm moisturising lotion
  10) Sprite
 • Desuden bliver 43 % af alle solbriller og 44 % af alt solcreme solgt i juni, juli og august