18.09.2017

Københavns Lufthavn beder danskerne om hjælp i byggeriet af fremtidens lufthavn

Københavns Lufthavn giver nu danskerne mulighed for at tage del i beslutningen om, hvilke butikker, restauranter og øvrige faciliteter, der skal være en del af fremtidens lufthavn. Det sker på en ny portal ”CPH Ideas”, hvor danskerne opfordres til at komme med skæve ideer. 

Bagageafhentning, sovekabiner, loungemiljøer eller måske en svømmehal? Københavns Lufthavn inviterer nu danskerne til at give deres bud på fremtidens lufthavn på den nye portal ”CPH Ideas”, som er et crowdsourced univers, der sætter de rejsendes ønsker i centrum og giver dem mulighed for at indgive og stemme på andres ideer. De bud, der får flest stemmer, vil løbende blive vurderet af Københavns Lufthavn med henblik på at inddrage dem som en del af fremtidens lufthavn.

”Vi gennemfører hvert år mere end 100.000 interviews med vores passagerer, så vi evaluerer allerede løbende på deres holdninger til den eksisterende lufthavn. Men vi er også interesserede i at vide mere om, hvad danskerne savner i Københavns Lufthavn og høre deres idéer til nye skæve, sjove eller anderledes faciliteter, som de kan være stødt på et sted i verden. Det behøver ikke at være fra en lufthavn. Det kan være fra en campingplads eller et luksushotel, så længe det kan bidrage til at gøre lufthavnen til et mere spændende sted at rejse til og fra,” siger Karen Bender, E-Commerce & Marketing Director, Københavns Lufthavn.

Plads til dobbelt så mange passagerer
Københavns Lufthavn ønsker at fastholde sin position som Nordeuropas foretrukne knudepunkt. Derfor er det nødvendigt, at lufthavnen vokser, så der bliver plads til næsten dobbelt så mange passagerer henover de kommende årtier. I takt med udvidelserne vil der blive plads til en række nye faciliteter, som ikke ligger i lufthavnen i dag. Københavns Lufthavn ved allerede nu, hvor både gates, lounges og terminalbygninger skal placeres, og det er derfor de mere kreative ideer Københavns Lufthavn håber danskerne vil bidrage med på portalen ”CPH Ideas”.

Navnet ”CPH Ideas” er skabt af Københavns Lufthavns facebookfans, som allerede er blevet involveret i fremtidens lufthavn. Alle kan bidrage med ideer og følge med i, hvilke ideer, der får flest stemmer på: https://expanding.cph.dk/cphideas/

Fakta om Expanding CPH
Expanding CPH er en konkret vision for fremtidens lufthavn i København. Visionen tegner et billede af lufthavnens rolle som knudepunkt i regionen. Visionen virkeliggøres, hvis det på tværs af lufthavn, flyselskaber, erhvervsliv og politikere lykkes at sikre regionens evne til at skabe vækst og tiltrække turister og erhvervsaktiviteter.

Visionen understøttes af Københavns Lufthavns udbygningsplan frem mod 40 mio. passagerer – næsten det dobbelte af kapaciteten i dag.

Læs meget mere om ”Expanding CPH” her eller her.

For yderligere information kontakt venligst kommunikationsrådgiver Camilla Borggaard på 4018 1912 eller camilla.borggaard@ext.cph.dk