18.09.2017

Chokolade med god samvittighed i Københavns Lufthavn

Passagerer i Københavns Lufthavn får nu mulighed for at besøge Hotel Chocolats enestående chokoladeunivers på deres vej ud i verden.  

Autenticitet, originalitet og etik er grundprincipperne hos den engelske luksus-chokolatier og kakaoproducent, der nu inviterer indenfor i Københavns Lufthavn.

Københavns Lufthavns passagerer har nu mulighed for at opleve ’spiselig luksus’ hos Hotel Chocolat, der netop har åbnet butik i lufthavnens Terminal 3.

Det engelsk chokolade-brand er med dets mantra ’mindre sukker, mere kakao’ kendt for chokolade med en rig smag af kakao. Rollen som både kakaofarmer og chokoladeproducent giver samtidig dyb indsigt i produkterne.

Hotel Chocolat henter desuden stor inspiration fra Londons modescene, når der udvikles nye produkter og koncepter, hvilket skaber anderledes og overraskende produkter.

Fra bønne til butik på bæredygtig vis
Hotel Chocolat er meget selektive med deres valg af råvarer, hvor kakobønnerne blandt andet kommer fra virksomhedens egne plantager på den Caribiske ø Sankt Lucia, hvor lokale bønder sørger for, at planterne vokser under de bedste betingelser. Engagementet i bønnens rejse fra jord til bord skaber en både kontrolleret proces og dyb forståelse for chokoladen, der ender hos slutbrugerne.

Hotel Chocolat ønsker at minimere skellet mellem kakaobønderne og slutbrugerne, så det såvel smagsmæssigt som etisk er en nydelse for slutbrugeren at spise det færdige produkt, og samtidig er en fornøjelse for bønderne at være en del af dyrkningsprocessen under ansvarlige og etisk gode arbejdsvilkår. Med deres program ”Engaged Ethics” leveres bæredygtige fordele til samfundet omkring plantagerne. Blandt andet leverer Hotel Chocolat gratis teknisk hjælp til at forbedre kakaokvaliteten og garanterer at købe hele bøndernes høst med direkte betaling, så bønderne i tryghed kan investere i deres plantager.

Hotel Chocolats ansvarlige tilgang til deres dyrkning af chokoladen bliver værdsat i Københavns Lufthavn, der har fokus på både sine egne og samarbejdspartneres miljømæssige og sociale ansvar.

”Vi har en klar strategi for, hvordan vi sikrer, at Københavns Lufthavn drives og udvikles ansvarligt. Det gælder både i forhold til miljøet og de mennesker, vi direkte eller indirekte påvirker. Meget kan kun opnås via vores samarbejdspartnere, hvilket Hotel Chocolats indsats for sine kakaobønder er et godt eksempel på. Vi kan kun støtte den indsats, Hotel Chocolat gør for at udvikle bæredygtig kakaoproduktion, og vi ser frem til at kunne tilbyde vores passagerer deres anderledes og overraskende chokoladeoplevelser ”, siger Lise Ryevad, Director, Airport Sales, Københavns Lufthavn.

Deltag i konkurrencen om en stor gavekurv
Den 25. og 26. juli bliver der afholdt et åbningsevent, hvor åbningen bliver fejret med gode tilbud og lækre prøvesmagninger. Derudover afholder Hotel Chocolat en konkurrence, hvor rejsende, der slår vejen forbi, kan vinde en stor gavekurv fyldt med chokolade til en værdi af 1.000 kroner.

Den heldige vinder får den ekstraordinære smagsoplevelse sendt til døren, så feriehyggen bliver forlænget efter hjemkost.  

Fakta

  • Hotel Chocolat butikken ligger i Københavns Lufthavns Terminal 3
  • Hotel Chocolat blev grundlagt i 2004 af de britiske entreprenører Angus Thirlwell og Peter Harris, der også i dag er dybt engagerede i virksomheden – helt fra bønne til butik.
  • Hotel Chocolat består i dag af både en webshop, fysiske butikker, restauranter, plantager og et spahotel. Samtidig har Hotel Chocolat udviklet den prisvindende beauty-linje Cocoa Juvenate.
  • Besøg www.hotelchocolat.com for at læse mere