18.09.2017

Klar parat sommerferiestart

Juni, juli og august betyder højsæson for alle typer rejselystne danskere og godt syv millioner rejser gennem Københavns Lufthavn. Derfor har Københavns Lufthavn samlet en række tips og anbefalinger til, at gøre turen gennem lufthavnen til en dejlig og oplevelsesrig start på ferien. 

Butikker, spisesteder og udsigtsposter til fly i massevis. Muligheder er der nok af i Københavns Lufthavn, der i sommerperioden boomer af ferieglade mennesker. I alt vil mere end syv millioner rejse gennem Københavns Lufthavn i sommerens højsæson. Det betyder travlhed og et mylder af mennesker, der hver især skal frem til deres gate – og på deres vej lige skal finde en kop kaffe, en ny bikini, noget solcreme, et toilet eller bare skal have tiden til at gå med ungerne.

Københavns Lufthavn har samlet en række anbefalinger og inspiration til de mange forskellige typer rejsende, så de nemt kan få de oplevelser med, der gør deres tur gennem lufthavnen til en del af ferien, og kan fokusere på at nyde turen og lade feriestemningen brede sig.

Find hurtigt og let rundt med ny app
Start med, på din mobil, at åbne den gratis CPH Airport app, så sørger den for at positionere dig ved hjælp af de hundredevis af wifi-punkter, der er placeret i terminalerne, og den vil give dig et klart overblik over lufthavnens mange muligheder.

Afslapning og feriestemning med din bedre halvdel
På en romantisk rejse med kæresten kan der skrues op for feriestemning og afslapning, allerede når der parkeres. Lufthavnens ”We park – You fly” service kan lette parkeringsræset. Overlad bilen til personalet i P-anlægget Direct P6, og husk kun jeres bagage. Elevatoren tages derefter direkte op til terminalen – og bilen står naturligvis parat ved hjemkomst fra sommerferien. Ferien kan dermed startes med det samme – og måske den skal startes med et besøg hos Caviar House & Prunier, hvor der serveres kaviar og røget laks af bedste kvalitet – og selvfølgelig et glas champagne, hvis I skulle have lyst. Er der også plads til lidt sødt, kan turen gå forbi den danske Peter Beier chokolade til en bid solid chokolade. Fortsæt forkælelsen i CPH Lounge, hvor I kan slappe af i ro og mag med frisk frugt, snacks, aviser, gratis wi-fi, diverse drikkevarer – og en fantastisk udsigt til flyene. En rolig og hyggelig start på ferien.

Feriesjov for lufthavnens mindste passagerer
Børnefamiliens feriesjov starter allerede efter Security check, hvor børnene kan få en badebold og en helt særlig børnebillet. Med børnebilletten går turen forbi en række af lufthavnens butikker og skyder årets skattejagt i gang med gaver, underholdning og sjov, så tiden i lufthavnen flyver af sted. Hvis blodsukkeret er dalet lidt efter skattejagten, kan ventetiden nydes med et besøg hos Lagkagehuset, hvor der findes nem mad til de mindste: rosinboller, kager – og en måske tiltrængt kop kaffe, hvis vækkeuret ringede tidligere end normalt. På vej ud mod flyet kan der ske overraskelser, som at støde på kludedukkerne Lalaloopsy eller Ragdoll, som giver varme krammere til alle.

Højt humør og ferie med vennerne
Sommerferie med vennerne handler om højt humør og glade dage. På drengeturen anbefales første stop lufthavnens store taxfree butik, hvor en god årgangsrom til kufferten kan sikres. Er mængderne store, er et besøg hos WH Smith måske nødvendigt – her findes blandt andet hovedpinepiller til dagen derpå. Når handlerne er i hus er et besøg hos O’Learys aldrig at tage fejl af. O’Learys er lufthavnens amerikanske sportsbar med fodbold, burgers og mandehørm. Stemningen er uformel og afslappet og udvalget af øl er stort fra både ind- og udland.

Tøsernes tur starter også i den store taxfree butik, hvor der findes parfume, make-up og cremer fra alle de store, anerkendte brands, visse produkter helt eksklusivt i lufthavnen. I taxfree butikken er det samtidig muligt at prøve lykken på lykkehjulet hos Clarasonics, hvor der kan vindes en gave. Herefter kan vejen lægges forbi Nytorv, som lige er blevet et par shops rigere – både Max Mara og Hugo Boss er her til foråret flyttet ind med accessories og tøj til kvinder. Den intense shoppetur kan sluttes af med at købe en lækker salat fra Lelé i nyåbnede 7eleven Deli i non-schengen området.  

Fakta

  • Forbered dig godt hjemmefra og check in online, kom i god tid, som flyselskabet du skal rejse med anbefaler http://www.cph.dk/afrejse/
  • Alternativt kan du bruge selvbetjent check-in. https://www.youtube.com/watch?v=MzIrRmDhggk
  • Det er også muligt at bruge selvbetjent bag-drop. https://www.youtube.com/watch?v=lQby9cM7XWA
  • Kom nemt igennem sikkerhedskontrollen. https://www.youtube.com/watch?v=z0v7T94B7Ws
  • I perioden 20. juni – 18. august gives der 50.000 badebolde og 15.000 børnebilletter ud efter først til mølle princippet.
  • De første tre uger af sommerferien vil der periodisk være børnevenlige udklædte figurer, der går rundt i Københavns Lufthavn.
  • Læs mere om “We park – You fly her.
  • Hent vores app ’CPH Airport’ og start din tur rundt i lufthavnen med way-finding guiden. Way-finding guiden er udviklet på fire sprog: Dansk, svensk, engelsk og kinesisk. Du kan downloade app’en på forhånd – se her hvordan.