18.09.2017

CPH bliver klimacertificeret

Københavns Lufthavn har opnået en klimacertificering på højt niveau hos den internationale luftfartsorganisation ACI. Certificeringen er et led i CPHs CSR-strategi, Ansvarlig Vækst, der bl.a. har til formål at styre lufthavnens klimapåvirkning. 

Det er den internationale luftfartsorganisation Airports Council International (ACI), der står bag miljøcertificeringen af lufthavne over hele kloden, kaldet Airport Carbon Accreditation, og Københavns Lufthavn er den første danske lufthavn, der opnår den eftertragtede klimacertificering.

Københavns Lufthavns mangeårige arbejde med klima- og energispørgsmål betyder desuden, at lufthavnen går direkte ind på certificeringens næsthøjeste niveau på linje med lufthavne som London Heathrow, Frankfurt, München, Zürich, Bruxelles, Paris CDG og Hong Kong.

Ambitiøs strategi

Vores ambitiøse vækststrategi World Class Hub skal sikre, at Københavns Lufthavn bliver Nordeuropas foretrukne trafikknudepunkt. Vores CSR-strategi Ansvarlig Vækst skal sørge for, at vi når disse mål – på en ansvarlig måde. Klimacertificeringen er et håndgribeligt bevis på, at vores miljø- og klimaarbejde er på rette kurs og på, at vi ønsker åbenhed og gennemsigtighed i vores arbejde med at begrænse udledningen af CO2,” siger Thomas Woldbye, adm. direktør, Københavns Lufthavn.

CPHs arbejde med klimapåvirkninger tager udgangspunkt i lufthavnens egen CO2 udledning, men på en række områder kan der kun opnås resultater, hvis CPH koordinerer et effektivt samarbejde i hele lufthavnen. Det indebærer en indsats på tværs af flyselskaber, butikker og de øvrige lufthavnsvirksomheder samt med eksterne interessenter. Også det kvitteres der for med certificeringen i næsthøjeste kategori.

Fælles mål

Vi har sat os et mål om, at vi i 2020 skal have reduceret vores CO2-udledning fra 1,4 til 1,0 kg pr. passager, og udover vores egne mål arbejder vi også på at få andre virksomheder i lufthavnen til at arbejde mere miljøbevidst. Det sker fx gennem vores politik for overgang til Grønt Grej på lufthavnens forpladser, som er daglig arbejdsplads for flere hundrede mennesker. På den måde er det blevet et fælles mål at forbedre arbejdsmiljøet i lufthavnen,” siger Thomas Woldbye.

Udover det aktuelle arbejde med de operationelle miljø- og klimaforbedringer har CPH også en ambition om at reducere klimapåvirkningen på langt sigt. For eksempel er der sat et pilotprojekt i gang hvor solcelleteknologi testes som en bæredygtig energistandard for fremtidige byggeprojekter. Der arbejdes løbende med at integrere klima- og energiarbejdet i lufthavnens langtidsplanlægning, den såkaldte masterplan.

Endelig har CPH besluttet også at hjælpe de erhvervsdrivende i lufthavnen med at nedbringe deres miljøbelastning. Som et af de første håndgribelige resultater af det arbejde, hjalp Københavns Lufthavn Gebr. Heinemann, der driver taxfree-butikkerne i lufthavnen, virksomheden med at nedbringe de årlige energiudgifter med næsten 1 mio. kr. Det resultat blev opnået ved overgang til LED-belysning i forbindelse med ombygning af taxfree-butikkerne.