18.09.2017

CPH: Fin vækst i marts

Marts måneds trafiktal i Københavns Lufthavn steg med 4,8 procent sammenlignet med samme måned i fjor. År til dato er trafikken vokset med 4,3 procent. 

Knap 2,0 mio. passagerer rejste igennem Københavns Lufthavn i sidste måned, hvilket svarer til en stigning på 4,8 procent i forhold til marts i fjor. Det er samtidig månedsrekord.

Det var en fin vækst, vi havde i marts, og specielt trafikken til USA havde en stærk måned med en vækst på hele 61 procent takket være Norwegians nye ruter til Los Angeles, New York og Fort Lauderdale samt helårseffekten af SAS’ San Francisco-rute. Det styrker vores knudepunkt,” siger Thomas Woldbye, adm. direktør, Københavns Lufthavn.

Væksten i marts var positivt påvirket af, at påsken med sine mange ”rejse-fattige” helligdage i år først falder i april. Kort sagt kan man sige, at den sene påske gav en god marts, mens det er forventet, at april derfor bliver svagere. Omkring påsken og de øvrige helligdage i foråret er der også flere fritidsrejsende og færre businessrejsende end normalt. Fraværet af helligdage i marts påvirkede derfor både indenrigstrafikken og transfertrafikken positivt. Antallet af indenrigspassagerer steg med 14,9 procent, og transfertrafikken steg med 10,0 procent. Udenrigstrafikken steg med 4,0 procent.

London er som vanligt største destination ud af København, mens Stockholm og Aalborg tegner sig for månedens største stigninger i top 10 med vækst på hhv. 18,6 og 16,7 procent.

Trafikudvikling måned for måned 2014

Download Excel-ark