18.09.2017

CPH udvider Terminal 2 og security

CPH fortsætter rejsen mod fremtidens lufthavn, der skal kunne rumme 40 millioner passagerer. Nu investeres 130 millioner kroner i at opgradere og bygge 700 ekstra kvadratmeter i Terminal 2 og etablere to ekstra spor i Security. De to projekter skal stå klar til næste års travle sommer. 

Passagerne i Københavns Lufthavn skal have mere plads i Terminal 2 og ved Security tjekket. Derfor er håndværkerne netop gået i gang med at opsætte de første byggevægge og gøre klar til de to nye byggeprojekter.

Samtidig er arbejdet med at udvide Finger C, der håndterer de store, interkontinentale fly, godt i gang. Det projekt til 250 millioner kroner er klar med nye lounges og tre brobetjente gates inden udgangen af 2015.

Plads til succes
”De tre byggeprojekter flugter med lufthavnens ”Expanding CPH” strategi om at udbygge i faser, så vi i løbet af de næste to-tre årtier vil kunne håndtere 40 millioner passagerer årligt, ” siger administrerende direktør Thomas Woldbye.

Med en passagervækst i år på foreløbig 7,1 procent tyder alt på at passagertallet for første gang runder 25 millioner ved årets udgang.

”Den succes skal vi have plads til, inden vi når den travle sommer næste år. Derfor investerer vi nu 130 millioner kroner i at udvide Terminal 2 og det centrale security tjek,” siger administrerende direktør Thomas Woldbye, Københavns Lufthavn.

Mere plads i Security
Med sammenlægningen af indenrigs- og udenrigstrafikken næste år bliver der brug for lidt mere plads i det centrale Security tjek. De nuværende 16 spor bliver i første omgang udvidet med to ekstra. Det vil øge kapaciteten med mere end 10 procent.

”De to nye spor står klar til april 2015 i god tid før den travle sommertrafik. Dertil kommer, at lufthavnen er i gang med at ansætte ekstra security personale. Så vi er klar til mere vækst og endnu en travl sommer i 2015,” siger Thomas Woldbye.

Samtidig er planlægningen af endnu en udbygning i Security med mere plads til passagerne og yderligere 4 spor indledt.

Mere plads i Terminal 2
Også i den vestlige del af Terminal 2 vil byggevæggene rejse sig i løbet af december. I 2013 blev den østlige del af Terminal 2 ombygget og udvidet med 1.300 kvadratmeter og 12 ekstra check-in pulte. Nu er turen kommet til resten af terminalen.

Vi vil skabe mere lys og luft og ikke mindst 700 kvadratmeter ekstra plads. Derudover kommer vi til at opgradere udbuddet af mad og drikke og øvrige servicetilbud til passagererne -  f.eks. vil vi installere en række lade stationer, så man kan få strøm på sine telefoner, tablets og lap tops,” fortæller Thomas Woldbye.

Stueetagen i terminalen, hvor passagererne primært opholder sig, skal være klar til sommerens travle trafik, mens kontorerne på 1 og 2. sal først er klar i løbet af efteråret.