18.09.2017

Væksten fortsætter i Københavns Lufthavn

Med flere end 2,3 mio. passagerer satte Københavns Lufthavn i september månedsrekord for 18. måned i træk. Knap 20 mio. passagerer er rejst igennem Nordens største lufthavn i årets første ni måneder.  

2.339.515 passagerer. Så mange rejste igennem Københavns Lufthavn i september, og det var første gang, at passagertallet rundede 2,3 mio. i en september. Væksten var på 6,4 procent i forhold til samme måned i fjor.

Når vi kigger på vores hovedkonkurrenter, dvs. de andre europæiske hub-lufthavne, ligger vi – også i år – rigtig godt til vækstmæssigt. Det er en stabil trafikvækst gennem hele sommerprogrammet, der har været med til at sikre os en af de højeste vækstrater i Europa,” siger Thomas Woldbye, adm. direktør, Københavns Lufthavne A/S.

Udenrigstrafikken steg med 6,7 procent, indenrigstrafikken voksede med 3,4 procent, og den vigtige transfertrafik steg med 14,5 procent.

Hovedparten af den interkontinentale trafik fra vores region udgår fortsat fra København, og den solide transfervækst styrker derfor knudepunktet. Det afspejler sig i, at passagerantallet på vores langdistanceruter steg med 17,0 procent,” siger Thomas Woldbye.  

År til dato er godt 19,7 mio. passagerer rejst igennem Københavns Lufthavn. Det er 1.312.152 flere end i fjor, svarende til en vækst på 7,1 procent.

Trafikudvikling måned for måned

Download Excel fil