18.09.2017

FedEx Express bygger ny fragtterminal i Københavns Lufthavn

Nyt nordisk knudepunkt er en fortsættelse af virksomhedens vækststrategi for Europa. 

FedEx Express, som er et datterselskab til amerikanske FedEx Corp, der er verdens største virksomhed inden for eksprestransport, har nu officielt taget det første spadestik til deres nye fragtterminal i Københavns Lufthavn – og dermed signaleret den officielle start på byggeriet. Terminalen er endnu en milepæl for FedEx Express’ vækst i Norden, hvor selskabet har åbnet otte nye stationer siden 2011. Den nye terminal skal fungere som et hub for ind- og udgående fragt til Danmark, Finland, Norge og Sverige. Desuden vil rampe-, fragt- og sorteringsfunktionerne blive samlet på det samme sted, og medarbejderne vil få hjælp af et topmoderne automatisk sorteringssystem, som vil få håndteringen af forsendelserne til at køre glat og effektivt.

Vi investerer i den nye fragtterminal for at give vores kunder i Norden endnu bedre forbindelse til Europa og resten af verden. København er det optimale valg, fordi byen har en stærk infrastruktur for fragttransport, og lufthavnen ligger centralt,” siger Helena Jansson, der er vice president Finance for FedEx Express i Europa, Mellemøsten, Afrika og Indien.

”I de seneste tre år har vi udvidet vores tilstedeværelse i Norden og åbnet mere end 100 nye stationer – otte af dem i Norden. Vores nye terminal i København er en vigtig del af vores vækststrategi, og ligesom andre steder i Europa, hvor vi har investeret, vil vores kunder i regionen kunne nyde godt af hurtigere leveringer og senere opsamlingstider.”

Den nye fragtterminal kommer til at sortere 11.500 pakker om dagen, den bliver over 8.000 kvadratmeter stor, og den skal håndtere 18 flyafgange og 170 lastbiler om ugen samt en bilpark på 36 biler, som skal hente og bringe pakkerne. Der vil komme til at arbejde cirka 120 ansatte på fragtterminalen.

Bygningen bliver opført i lufthavnens fragtområde nær Øresund og skal efter planen stå færdig i slutningen af 2015.

Vi er taknemmelige for, at FedEx Express har valgt Københavns Lufthavn til deres nye nordiske fragtterminal, og dagen i dag er begyndelsen på et nyt, positivt kapitel i vores samarbejde med FedEx Express. Terminalen styrker også vores position som et vigtigt nordeuropæisk centrum for flyfragt. Den styrkeposition kan man også se afspejlet i væksten i vores fragtaktiviteter, der er vokset med omkring 16 procent i løbet af de seneste tre år til trods for et meget konkurrencepræget marked, hvor nogle lufthavne har haft negativ vækst,” siger Thomas Woldbye, der er administrerende direktør hos Københavns Lufthavn.

Norden – Danmark, Sverige, Finland og Norge – har oplevet en stabil økonomisk vækst den seneste tid, og derfor regner man med, at den gennemsnitlige vækst i BNP vil være på 2 procent i 2015. Den opadgående tendens afspejler sig også i FedEx Express’ fragtdata. Fx blev der sendt mere end 17% procent flere pakker fra Norden til resten af Europa mellem juli 2013 og juni 2014, hvis man sammenligner med de foregående 12 måneder. Især Nordamerika har fået større økonomisk betydning for Norden – det samlede antal forsendelser fra Norden til Nordamerika voksede med ca. 7% mellem juli 2013 og juni 2014, hvis man sammenligner med den samme periode det foregående år.

Omdrejningspunktet i designet af FedEx Express’ nye nordiske fragtterminal er effektivitet. Her er nogle eksempler:

  • Forholdet mellem arealet af vinduesflader og mursten optimeres, så dagslyset kan komme ind, samtidig med at varmeudgifterne om vinteren minimeres.
  • Procedurerne for transporten af pakker fra fly til køretøjer optimeres, så de ansatte på terminalen nemt kan flytte forsendelserne mellem fly, lastbiler og varevogne.
  • Den nye terminal gør det muligt at levere pakker tidligere til kunder i Danmark og Sydsverige, og det bliver også muligt at få hentet sine forsendelser senere.
  • Antallet af pakker, som bliver leveret før klokken 12, vil stige betragteligt for kunder i Storkøbenhavn.

Det er MG Real Estate (som er medlem af belgiske Paepe Group), der udvikler og investerer i den nye fragtterminal. Det er en førende belgisk virksomhed, som specialiserer sig i logistikprojekter i stor skala, topmoderne kontorbygninger, indkøbscentre og beboelsesejendomme.

Om FedEx Express
FedEx Express er verdens største virksomhed inden for ekspresfragt og leverer forsendelser hurtigt og pålideligt i mere end 220 lande. FedEx Express bruger et globalt netværk både til lands og i luften for at sikre hurtig levering af forsendelser, som skal nå frem på en bestemt dag og et bestemt tidspunkt – ellers er der garanti for, at man som kunde får pengene tilbage.

Om FedEx Corp.
FedEx tilbyder privatkunder og virksomheder i hele verden en bred palet af serviceydelser inden for transport, e-handel og andre services til erhvervslivet. De årlige indtægter er på 46 milliarder amerikanske dollars, og virksomheden tilbyder integrerede forretningsløsninger gennem selskaber, som konkurrerer kollektivt og bliver administreret i fællesskab under det respekterede FedEx-varemærke. De ansatte bliver konsekvent regnet for at være blandt verdens mest beundrede og troværdige medarbejdere, og FedEx inspirerer sine mere end 300.000 ansatte til at forblive ”absolut og helt og aldeles” fokuserede på sikkerhed, de højeste etiske og professionelle standarder og deres kunders og lokalsamfunds behov. Besøg news.fedex.com for mere information.