Forsinkelser og mulige aflysninger
På grund af mangel på bemanding hos Naviair, den selvstændige virksomhed som varetager flyveledelsen, er der i øjeblikket risiko for forsinkelser på afgange og ankomster, ligesom der er risiko for enkelte aflysninger. Hold dig opdateret om din flyafgang her på cph.dk eller i CPH's app. Læs mere
På grund af mangel på bemanding hos Naviair, den selvstændige virksomhed som varetager flyveledelsen, er der i øjeblikket risiko for forsinkelser på afgange og ankomster, ligesom der er risiko for enkelte aflysninger. Hold dig opdateret om din flyafgang her på cph.dk eller i CPH's app. Læs mere
 
18.09.2017

Københavns Lufthavn udvider vest for Storebælt

Borgmester i Odense, Anker Boye, træder ind i Københavns Lufthavns Vækstkomité, og bliver dermed det første medlem vest for Storebælt. Udvidelsen af Vækstkomiteen sker i lyset af udsigten til kortere rejsetider mellem landsdelene.  

Københavns Lufthavn har i dag besluttet at udvide sin vækstkomité med et nyt medlem vest for Storebælt. Med borgmester Anker Boyes indtræden tæller Vækstkomiteen i alt 19 beslutningstagere fra virksomheder som Mærsk, Microsoft og MAN samt regionsrådsformænd og borgmestre i hovedstadsområdet.

Udvidelsen af Vækstkomiteen er en konsekvens af, at rejsetiderne mellem landsdelene i de kommende år bliver mindre og mindre i takt med at investeringerne i timedrift mellem de store byer realiseres. Det betyder, at flere danskere får kortere rejsetid til det internationale knudepunkt, Københavns Lufthavn.  

Det er helt unikt for et land af Danmarks størrelse, at vi har et internationalt knudepunkt som Københavns Lufthavn. Da vi etablerede Vækstkomiteen, var vores fokus først og fremmest på at styrke koblingen mellem hovedstadsområdet, Sydsverige og Københavns Lufthavn. Det er i høj grad lykkedes, og vi mener derfor, at det er afgørende, at vi sikrer, at Vestdanmark i endnu højere grad end i dag kan drage nytte af knudepunktet," siger Jens Kramer Mikkelsen, formand for Københavns Lufthavns Vækstkomité.

En netop offentliggjort rapport viser, at rejsetiden med tog mellem Odense og Københavns Lufthavn i fremtiden næsten kan komme ned på en time. Rapporten, der er udarbejdet af Transport Data Lab, viser, at rejsetiden fra Odense til Københavns Lufthavn kan nedbringes fra 1 time og 34 min til blot 1 time og 4 minutter. En rejsetid, som åbner nye muligheder for Odense og Fyn.

"Odense investerer massivt i at skabe vækst, og for byens virksomheder er gode og effektive forbindelser til resten af verden af stor betydning. En rejsetid på en time til lufthavnen åbner samtidig nye muligheder for tiltrækning af turister. Jeg glæder mig derfor til at gå ind i arbejdet i Københavns Lufthavns Vækstkomité, så Odense og Fyn i endnu højere grad får glæde og gavn af Københavns Lufthavn i fremtiden," siger borgmester Anker Boye.

Glæde i erhvervslivet
Nyheden om Anker Boyes indtræden i Københavns Lufthavns vækstkomité bliver mødt med glæde fra det fynske erhvervsliv:

"Det har stor betydning for virksomhederne på Fyn, at de får lettere adgang til resten af verden. Mange af vores virksomheder konkurrerer nemlig i en global økonomi, og gode og effektive rejseforbindelser har stor betydning for virksomhedens placering. Hvis vi får en times rejsetid til Københavns Lufthavn får vi lettere ved at fastholde virksomheder i Odense, men det bliver også markant lettere at tiltrække virksomheder udefra. Det glæder mig derfor, at borgmesteren får mulighed for at styrke koblingen mellem Fyn og Københavns Lufthavn," siger Søren Vilby, formand for Dansk Industri Fyn.

Kontakt

  • Jens Kramer Mikkelsen, formand for Københavns Lufthavns Vækstkomité: 51 58 92 12
  • Anker Boye, Borgmester Odense Kommune: 40 75 33 33
  • Søren Vilby, Formand DI FYN: 63 17 42 17
  • CPH Presse, 32 31 28 00

Download fakta om Københavns Lufthavns vækstkomite
Download rapporten fra Transport Data Lab