18.09.2017

Nye Norwegian ruter til USA giver Danmark 61 millioner i ekstra omsætning

Flyselskabet Norwegians to nye direkte ruter fra København til Los Angeles og New York gavner dansk økonomi med 33.000 flere amerikanske turister om året og ekstra 61 millioner kroner i omsætning.  

Nye flyruter er Danmarks luftvej til vækst. Derfor er dagens nyhed om Norwegians store satsning med direkte flyruter fra København til Los Angeles og til JFK-lufthavnen i New York særdeles godt nyt for Danmark – to ruter, der er blevet til i tæt samarbejde mellem Norwegian, Københavns Lufthavn og ruteudviklingsprogrammet Copenhagen Connected.

”Norwegians nye ruter til Los Angeles og New York vil efter vores beregninger betyde cirka 33.000 flere inbound turister fra USA og dermed en øget turismeomsætning i Danmark på 61 millioner kroner om året. Det viser, hvor vigtigt det er, at støtte udviklingen af flyruter til og fra Danmark,” fortæller Lars Bernhard Jørgensen, direktør for Wonderful Copenhagen, der huser Copenhagen Connected.

Trafikstrømmen går til og fra USA
Støtten til ruterne skal bruges til destinationsmarkedsføring, så Danmark og København bliver mere kendt som rejsemål i New York og Los Angeles. Og med belægningsprocenter på 96 procent og dermed succes for de første langruter til USA og Asien, er der stort potentiale i at få flere turister til Danmark, lyder vurderingen fra Norwegians administrerende direktør Bjørn Kjos:

”Ruterne har ikke blot været godt modtaget af vores skandinaviske passagerer, som skal til USA og Asien, men også af asiater og amerikanere, som skal til Skandinavien og videre, ” siger han.

At Norwegian har valgt at flyve fra København til nu hele tre destinationer i USA med selskabets nye Boeing 787 Dreamlinere er ikke et tilfælde, understreger Bjørn Kjos

”I dag går de største trafikstrømme mellem Europa og USA, og der er stor efterspørgsel efter et kvalitetsprodukt til konkurrencedygtige og lave priser mellem de to kontinenter,” siger han.

Ruterne styrker knudepunktet i CPH
I Københavns Lufthavn kalder administrerende direktør Thomas Woldbye det en klar styrkelse af Københavns position som Nordeuropas vigtigste trafikknudepunkt, at Norwegian nu har annonceret i alt tre direkte langruter fra København: til Fort Lauderdale fra november i år, til New York fra februar næste år og til Los Angeles fra marts.

Københavns Lufthavns analyser viser, at flere end 160.000 passagerer i 2012 rejste fra København og via en anden lufthavn til Los Angeles og JFK. Næste år kan de rejse direkte.

”Rent faktisk er Los Angeles og JFK i New York de to største u-servicerede ruter fra København og dermed potentielt også de ruter, der vil kunne skabe mest indtjening. Så det er godt valgt af Norwegian,” siger Thomas Woldbye.