Forsinkelser og mulige aflysninger
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s app Læs mere
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s appLæs mere
 
18.09.2017

Michelin-kokke bringer nordisk sommer til Københavns Lufthavn

Fra den 20. august rykker det nordiske sommerkøkken ind i Københavns Lufthavn i en midlertidig pop-up-restaurant. Her vil stjernekokkene Thomas Rode, Mikkel Marschall og David Johansen på skift forkæle de rejsende med udsøgte nordiske tasting-menuer. Anledningen er madfestivalen Copenhagen Cooking, som i år indtager København for niende gang. 

Fra den 20. august til den 29. september kan de rejsende i Københavns Lufthavn få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige: Som en del af madfestivalen Copenhagen Cooking slår lufthavnen nemlig dørene op til en specialdesignet pop-up-restaurant med navnet CPH Nordic Dining. Her vil stjernekokkene Thomas Rode fra Kong Hans Kælder, David Johansen fra Kokkeriet og den bornholmske eventkok Mikkel Marschall på skift tilberede en skræddersyet tasting-menu med inspiration hentet i den nordiske sommer.

”Gastronomien er et af Danmarks stærkeste varemærker, og med CPH Nordic Dining vil vi give de rejsende en smagsprøve på noget af det nyeste og allerbedste, København og Danmark som helhed har at byde på. I år har vi også fået Bornholm solidt placeret på menukortet,” siger salg- og markedsdirektør i Københavns Lufthavn, Carsten Nørland, med henvisning til Mikkel Marschall, som blandt andet har høstet stor anerkendelse som køkkenchef på restaurant Kadeau Bornholm.
”Jeg glæder mig til at præsentere min tasting-menu, som består af råvarer fra små lokale producenter på Bornholm. Jeg kan afsløre, at menuen blandt andet kommer til at indeholde lakrids fra Johan Bülow, bornholmske kartofler, skinke fra den bornholmske Hallegård og mejeriprodukter fra Bornholms Andelsmejeri St. Clemens,” fortæller Mikkel Marschall.

Et stykke med nordisk sommer 

De tre kokke har komponeret hver deres tasting-menu, som tilberedes og anrettes foran gæsterne i restaurantens åbne køkken. En stor del af tiden vil de tre stjernekokke selv være til stede og trylle i køkkenet. Hvad menuerne konkret består af, vil de dog ikke helt løfte sløret for endnu. Et par stikord kan det dog blive til: 

”Kokkeriets fokus er sæsonens gode danske råvarer, og vores tasting-menu vil blandt andet byde på nyfortolkninger af danske klassikere som fx rødgrød med fløde,” siger David Johansen fra Michelin-restauranten Kokkeriet.

Thomas Rode vil ligeledes diske op med lokale råvarer tilberedt i ægte stenalderstil.

”Uden at afsløre for meget kan jeg sige, at jeg har lagt vægt på at mine retter indeholder godt med protein. Når man skal ud på en længere rejse, har man brug for mad, der mætter, så man kan slappe af – uanset om man skal på forretningsrejse eller på ferie med familien,” siger Thomas Rode og fortsætter:
Jeg havde fornøjelsen af at være med sidste år, da lufthavnen lancerede pop-up-konceptet, og jeg glæder mig rigtig meget til at præsentere mine nye nordiske retter for de rejsende.

Følg eventen i lufthavnen på Facebook (www.facebook.com/cphairport) og Instagram (@copenhagenairport og #CPHNordicDining13) fra den 20. august.

Copenhagen Cooking er Nordeuropas største madfestival. Festivalen finder i år sted for niende gang fra d. 22. august til d. 1. september. Læs mere på www.copenhagencooking.dk

FAKTA OM KOKKENE I CPH NORDIC DINING:  

Thomas Rode, Restaurant Kong Hans Kælder Thomas Rode driver på 17. år Restaurant Kong Hans Kælder i hjertet af København og har sammen med en fast sammentømret stab sikret restauranten Michelin-stjernen i lige så mange år.

I de senere år har Thomas ændret køkkenets fokus, og han prioriterer i stadigt stigende grad, at råvarer og deres oprindelse tilfredsstiller den menneskelige krops behov for ordentlig næring, uden at det på nogen måde går ud over restaurantens rygte som hedonismens højborg. Det ændrede fokus er resultatet af Thomas’ egen transformation med fysisk træning og stenalderlivsstil, som er beskrevet i hans bog ”Stenalderkost”.

Thomas Rodes tasting-menu kan opleves i lufthavnen fra tirsdag d. 20/8 til mandag d. 2/9.  Thomas vil selv være til stede i restauranten d. 20/8-24/8, 26/8, 28/8-30/8 – alle dage fra kl. 12.

Mikkel Marschall, Marschall Food Event Bornholmeren Mikkel Marshall har en fortid fra de fineste danske gourmet- og Michelin-restauranter: La Rosetta, Henne Kirkeby Kro, Søllerød Kro, Formel B, Restaurant Hermann og senest Kadeau Bornholm, hvor han var køkkenchef. Mikkel har deltaget i flere konkurrencer, blandt andet i udtagelsen til Bocuse d’Or – verdensmesterskabet i kokkekunst – og i Jomfruhummerfestivalen på Læsø. Derudover har han høstet bronze i ’Årets Kok 2011’. Mikkel har altid haft en stor kærlighed til Bornholm og de bornholmske råvarer, som er nøgleingredienser i næsten alt, hvad han kaster sig ud i. Som 21-årig startede han kokkekonkurrencen ’Sol over Gudhjem’ på Bornholm, som i dag er blevet den største og mest prestigefyldte kokkekonkurrence i Danmark.

Mikkel Marschalls tasting-menu kan opleves i CPH Nordic Dining fra tirsdag d. 3/9 til mandag d. 16/9. Mikkel Marschall vil være til stede i restauranten d. 3/9, 5/9-8/9, 12/9-16/9 – alle dage fra kl. 12.

David Johansen, Kokkeriet I snart fire år har David Johansen været en del af Restaurant Kokkeriet i København. David har siden 2003 været i køkkenet hos flere af byens bedre restauranter: Først som køkkenchef på Restaurant Els, siden på restaurant De Gaulle i Kronborggade, Premisse, Restaurant Ego og Kong Hans Kælder. I 2012 vandt David The Culinary Festival Bernard Loiseau, og han er med i TV2’s nye madprogram ”Cecilie og madlubben”, hvor otte af Danmarks bedste kokke udfordrer hinanden med nye og innovative menuer. Davids stil er legende, modig, nysgerrig og tålmodig. Tonen i køkkenet er hjertelig og professionel og altid med øje for at række helt ud til gæsterne ved bordet.

Kokkeriets tasting-menu kan opleves i CPH Nordic Dining fra tirsdag d. 17/9 til søndag d. 29/9.  David Johansen vil være til stede i restauranten d. 17/9, 18/9, 20/9, 23/9, 25/9-27/9 – alle dage fra kl. 12.

FAKTA OM CPH NORDIC DINING:

Pop-up-restauranten CPH Nordic Dining vil fra d. 20. august til d. 29. september servere mad, som matcher Copenhagen Cooking-temaet ’Nordisk sommer’.  Restauranten har i perioden åbent dagligt fra kl. 7:00 til kl. 20:00. Morgenmad serveres kl. 7:00-10:00, frokost/aftenmenu kl. 11.30-20:00. Restaurantens Nordic Tasting Menu er en sammensat anretning, bestående af tre mindre retter – en forret, en hovedret og en dessert. Menuen komponeres på skift af de tre stjernekokke. En Nordic Tasting Menu koster DKK 279, mens morgenmaden fås i to varianter for hhv. DKK 99 og DKK 149. Alle retter serveres på service fra Royal Copenhagen, Holmegaard og Rosendahl. Restauranten er placeret umiddelbart uden for Tax Free efter sikkerhedstjekket. Der er kun adgang for rejsende i restauranten. Bordbestilling foregår via e-mail til richardt.landgreen@ssp.dk.