18.09.2017

CPH: Flere end 2,4 mio. passagerer i juli

Københavns Lufthavn havde i juli for første gang nogensinde flere end 2,4 mio. passagerer på én måned. Det var en stigning på næsten 5 procent i forhold til juli i fjor, og år til dato er passagertallet steget med 2,6 procent. 

2.426.424 passagerer rejste igennem Københavns Lufthavn i juli, hvilket svarer til en stigning på 4,9 procent. Det er første gang i lufthavnens historie, at passagertallet i én måned er kommet over 2,4 mio.

”Til trods for det gode vejr hele juli og et mindre fald i chartertrafikken på 15.000 passagerer, har danskerne samlet set valfartet på sommerferie i udlandet som aldrig før – hele 130.000 flere med rutefly end i juli sidste sommer. Så der er stigning på stort set alle fronter,” siger Thomas Woldbye, adm. direktør i Københavns Lufthavn.

Antallet af udenrigspassagerer er steget med 4,2 procent, mens der var 16,1 procent flere indenrigspassagerer og 4,3 procent flere rejsende i transfer. Derudover steg antallet af interkontinentale passagerer med hele 10,0 procent ikke mindst takket være SAS’ nye rute til San Francisco samt øget kapacitet på andre ruter, bl.a. Air Canada til Toronto. Stigningen på den internationale og interkontinentale trafik ligger helt i tråd med CPHs strategiske fokus. 

På Top 10-listen er London vokset med hele 11,1 procent i juli, bl.a. fordi easyJet har øget antallet af frekvenser med en tidlig morgenafgang og en sen aftenankomst på Gatwick.