18.09.2017

CPH er Skandinaviens billigste skønhedsmekka

Parfume, kosmetik og hudplejeprodukter er billigst i Københavns Lufthavns Tax Free. Det konkluderer et skandinavisk pristjek foretaget af den norske avis Aftenposten.  

28. maj 2013 - Hvis man gerne vil fordrive tiden i lufthavnen inden afgang, så er det ikke nogen dårlig ide at forkæle sig selv med parfume, kosmetik og hudplejeprodukter i Tax Free. Skønhedsprodukterne i Københavns Lufthavn er nemlig ikke bare 20 procent billigere end i butikkerne i resten af Danmark – de er også de billigste i Skandinavien. Det viser et pristjek foretaget af den norske avis Aftenposten. I pristjekket sammenligner avisen priser på taxfree-varer i Københavns Lufthavn med priserne i Arlanda i Stockholm og i de norske lufthavne (Oslo Lufthavn Gardermoen, Flesland, Værnes, Kjevik og Sola).

”Pris er absolut en vigtig parameter for os. Vores prisgaranti på parfume og kosmetik gør, at kunderne trygt kan forlade sig på, at vi ligger 20 procent under normale citypriser,” siger Sören Borch, direktør for Heinemann Retail APS, som driver Tax Free i Københavns Lufthavn.

Salg og markedsdirektør i Københavns Lufthavn, Carsten Nørland, tilføjer:

”I Københavns Lufthavn stræber vi efter at give de rejsende ekstraordinære oplevelser med på vejen ud i verden. Gode priser er et helt centralt element, men det handler i høj grad også om at inspirere og levere en oplevelse, som overstiger de rejsendes forventninger. Det nye Tax Free-koncept er et godt eksempel på, hvordan vi arbejder med det ekstraordinære som omdrejningspunkt."

Norge har de højeste taxfree-priser
Når det gælder alkohol, er den svenske lufthavn Arlanda marginalt billigere end Københavns Lufthavn. For eksempel kan vinen Masi Campofiorin fås 10 kr. billigere i Sverige. Til gengæld skal man i Sverige være klar til at stille sig i kø i Systembolaget, da alkohol ikke må sælges sammen med de andre varer i den svenske lufthavn.

Det dyreste land at handle taxfree i er Norge. I lufthavnen Gardermoen i Oslo var samtlige varer fra pristjekket nemlig dyrere end i både Sverige og Danmark.

Se Aftenpostens pristjek her.

FAKTA OM KØBENHAVNS LUFTHAVN TAX FREE

  • Det nye koncept er spækket med særlige inspirationsområder, som sætter fokus på nye, ekstraordinære produkter og brands. Ambitionen er at give de rejsende en mulighed for at komme endnu tættere på produkterne.

  • Tax Frees nye ’Beauty Bar’ tilbyder gratis forkælelse i form af en mindre skønhedsbehandlinger med produkter fra et af de mange brands i Tax Free. Brandet og behandlingen skifter hver anden måned.

  • Som en af de eneste lufthavene i Europa tilbyder Tax Free Chanel Espace med de eftertragtede parfumer ’Les Exclusifs de Chanel’. De 12 dufte præsenteres i identiske flasker og er udviklet af førende Chanel-parfumører. En af disse var Ernest Beaux, der er bedst kendt for at have udviklet Chanel Nº 5. Senere har Jacques Polge – der arbejder eksklusivt som parfumør for Chanel – udviklet dufte som Coco, Egoïste og Allure.

  • Som den eneste butik i Skandinavien forhandler Københavns Lufthavn Tax Free den eksklusive ’La Collection Privée’ fra Christian Dior – en serie af sjældne, autentiske og elegante dufte til mænd og kvinder, skabt med omhyggeligt udvalgte og ædle råvarer. Samlingen afspejler parfumør François Demachys viden og talent inden for udvikling af parfumer med inspiration fra Huset Diors enestående traditioner. 

  • 'Naturals' er et nyt område i Tax Free, der med den naturlige skønhedstrend som omdrejningspunkt favner et bredt udvalg af naturkosmetik og -hudplejeprodukter fra førende mærker som Kiehl’s, L’Occitane, Tromborg, Origins, Rituals og Linden Leaves.