18.09.2017

CPH har verdens bedste security

12,1 millioner passagerer har givet i alt 395 lufthavne verden over karakterer i den internationale undersøgelse af flypassagerers tilfredshed, Skytrax, og passagererne er ikke i tvivl: Københavns Lufthavn har verdens bedste og mest imødekommende sikkerhedskontrol.  

”I en tid, hvor sikkerhedskontrollen i en lufthavn oftest opfattes som et nødvendigt onde, er det fantastisk vigtigt, at vi formår at få de rejsende til at føle sig velkomne. Derfor er prisen en kæmpe fjer i hatten til vores medarbejdere, som gennem de seneste 6-7 år har arbejdet benhårdt på at give passagerene en god start på rejsen samtidig med, at de holder et højt sikkerhedsniveau,” siger Københavns Lufthavns adm. direktør Thomas Woldbye om Skytrax-prisen, der officielt hedder ”World’s Best Airport Security Processing."

At medarbejderne i sikkerhedskontrollen i Københavns Lufthavn både vægter service og sikkerhed højt, understreges af, at en fuldskala inspektion foretaget af EU i efteråret 2012 roste CPHs Security for både engagerede og imødekommende medarbejdere og for at holde et sikkerhedsniveau, der til fulde lever op til de internationale regler udstukket af EU og ICAO (International Civil Aviation Organization).

Foran asiatiske lufthavne
Der er ingen andre europæiske lufthavne i toppen af listen, og Københavns Lufthavn vinder Skytrax-prisen foran fire asiatiske lufthavne, og det er i sig selv bemærkelsesværdigt, idet asiatiske lufthavne gennem det seneste tiår generelt har taget sig af topplaceringerne i stort de internationale undersøgelser af flypassagerers tilfredshed – specielt når det drejer sig om services overfor passagererne.

”At vores service i sikkerhedskontrollen opfattes som bedre end i asiatiske lufthavne i Japan, Sydkorea og Taiwan er i mine øjne det største skulderklap til medarbejderne i sikkerhedskontrollen kan få. Vi har fokus på, at service og sikkerhed går hånd i hånd, og man skal ikke være i tvivl om, at vi mener det, når passagererne sendes videre med et ønske om en ’god rejse’,” siger Johnnie Müller, der er chef for Security i Københavns Lufthavn.

Kort ventetid roses
I motivationen for prisen lægger Skytrax vægt på, at medarbejderne i Københavns Lufthavns sikkerhedskontrol er venlige og samtidig udfører et effektivt sikkerhedstjek med en kort ventetid.

”I en kategori, der i flere år har været domineret af asiatiske lufthavne, er vi glade for, at Københavns Lufthavn har formået at opnå den øverste position i ”World’s Best Airport Security Processing”-kategorien. I sidste ende søger passagererne en effektiv og venlig oplevelse, og disse var to områder, hvor København scorede højt i undersøgelsen,” siger Edward Plaisted, formand for Skytrax.

Københavns Lufthavn måler kontinuerligt ventetiden i sikkerhedskontrollen af udenrigspassagererne i Terminal 2 og 3, og i 2012 var den gennemsnitlige ventetid på 3½ minut.

Københavns Lufthavn vandt prisen for bedste Security foran Taoyuan International Airport i Taiwan, Narita International Airport i Tokyo i Japan, Incheon International Airport i Seoul i Sydkorea og Tokyo International Airport Haneda i Tokyo, Japan. Tre af de fire ovennævnte lufthavne befandt sig også i Top 5 i fjor, mens det er første gang, at Københavns Lufthavn er placeret i toppen af listen.