Forsinkelser og mulige aflysninger
På grund af mangel på bemanding hos Naviair, den selvstændige virksomhed som varetager flyveledelsen, er der i øjeblikket risiko for forsinkelser på afgange og ankomster, ligesom der er risiko for enkelte aflysninger. Hold dig opdateret om din flyafgang her på cph.dk eller i CPH's app. Læs mere
På grund af mangel på bemanding hos Naviair, den selvstændige virksomhed som varetager flyveledelsen, er der i øjeblikket risiko for forsinkelser på afgange og ankomster, ligesom der er risiko for enkelte aflysninger. Hold dig opdateret om din flyafgang her på cph.dk eller i CPH's app. Læs mere
 
18.09.2017

CPH bygger ud til sommerens rekordmange passager

Med en forventning om flere end 6,6 millioner passagerer i de travle sommermåneder har Københavns Lufthavn sat ekstra fart på det 540 millioner kroner store byggeprojekt i bagage-anlægget og Terminal 2 – et projekt, der skal give bedre service, langt mere plads og flere check-in-pulte til passagererne.  

De flere hundredetusinde påskerejsende i Københavns Lufthavn bliver i år mødt af usædvanligt mange byggevægge, blottede lofter og byggestøv i Terminal 2 og den brede gang mellem Terminal 2 og 3.
 
Som led i strategien om at være en lufthavn i verdensklasse er Københavns Lufthavn ved at skabe plads til væksten i antallet af passagerer i de kommende år. I første omgang gælder det dog om at skaffe plads og optimale forhold til at kunne afvikle årets forventede rekordsommer, hvor flere end 6,6 millioner passagerer vil passere igennem lufthavnen i juni, juli og august.

CPH: Vi når det

”Med blottede lofter i gangen og mange byggevægge er det efterhånden meget synligt for passagererne, at vi har sat ekstra turbo på byggeriet, hvor vi blandt andet udvider gangarealet og inddrager det i Terminal 2. Vi skal være færdige med de 1.400 ekstra kvadratmeter og 12 nye check-in-pulte inden sommerferien, så vi har travlt. Men vi når det,” siger teknisk direktør Christian Poulsen.

De sidste otte måneder har lufthavnen haft ca. 350 håndværkere og teknikere beskæftiget med de mange udvidelser og ombygninger i terminalerne og bagagen.

Og som byggeriet er skredet frem har de mange rejsende, der bevæger sig mellem Terminal 3 og Terminal 2 oplevet, at der på grund af byggevæggene er blevet noget mindre plads på gangen mellem de to terminaler. Men det varer ikke længe, før den trange byggeplads forvandles til meget bedre plads for passagererne, understreger lufthavnens driftsdirektør Kristian Durhuus.

Som at ombygge butik midt i julehandlen

”At ombygge en lufthavn i fuld drift kan sammenlignes med at skulle montere nyt gulv i Magasin midt under den travle julehandel. Det er svært, men det er ikke umuligt. Og på visse tidpunkter i projektet undgår vi desværre ikke, at det påvirker passagererne lidt. Men jeg tør godt garantere, at den ombyggede terminal er værd at vente på ,” siger Kristian Durhuus.

Udover den for tiden meget synlige ud- og ombygning af Terminal 2 arbejdes der også for fuldt tryk bag kulissen, hvor bagagesystemet udbygges og moderniseres for 250 millioner kroner. Det skal også være klar til den travle sommer.

”Med det nye og markant udbyggede bagageanlæg forventer vi en endnu mere driftsikker håndtering af bagagen – til gavn for både passagerer og flyselskaber,” fortæller Kristian Durhuus.

Fakta Terminal 2

▪ 1.400 ekstra kvadratmeter til passagererne
▪ 12 nye check-in-pulte
▪ Ny trappe/rulletrappe til sikkerhedstjekket på 1. sal
▪ Nye områder med check-in-automater
▪ Nyt glasparti, indgang og hævede lofter i gangen mellem terminalerne
▪ Investering: 290 mio. kr.

 Fakta bagage

▪ Ekstra 2,5 kilometer bånd til afgående bagage, udover de nuværende ni
▪ 500 nye motorer til at drive anlægget
▪ Markant øget røntgen-kapacitet til at scanne al bagage
▪ Dublering af anlægget, hvilket minimerer konsekvenserne af driftsforstyrrelser
▪ Investering: 250 mio. kr.