18.09.2017

Lufthavnsgastronomi i verdensklasse

Københavns Lufthavn høstede hele tre priser, da de prestigefyldte Airport Food & Beverage (FAB) Awards blev uddelt i Dubai onsdag aften. Joe & The Juice og Le Sommelier Bar & Bistro satte lufthavnen på verdenskortet med priserne for ’bedste lufthavnscafé’ og ’stærkeste køkkenchefkoncept’. Københavns Lufthavn tog samtidig prisen for verdens stærkeste lufthavnsevent med pop up-restauranten CPH Nordic Dining.  

Hotel Atlantis The Palm i Dubai dannede onsdag aften rammen om de prestigefyldte FAB Awards, der hædrer de stærkeste bar-, café og restaurantkoncepter i lufthavne verden over. 

Med Francis Cardenau i spidsen løb Københavns Lufthavns Le Sommelier Bar & Bistro med prisen for verdens bedste køkkenchefkoncept (”Best Airport Chef-Led Dining”), mens Joe & The Juice nu kan kalde sig verdens bedste lufthavnscafé (”Best Airport Coffee Shop”). I kategorien ‘verdens bedste café- og restaurantudvalg’ (“Airport Food & Beverage Offer of the Year”) kom Københavns Lufthavn ind på en flot anden plads - kun overgået af Dubai International Airport.

FAB-priserne slår for alvor fast, at vi nu er lykkes med vores strategi om at hæve barren for lufthavnens udbud af caféer og restauranter. Joe & The Juice er et stærkt dansk kvalitetsbrand, som fra første færd er gået rent ind hos de rejsende - friske råvarer, cool interiør og et concept, der er så populært, at Joe & The Juice i foråret åbnede endnu en enhed i lufthavnen” siger salg- og markedsdirektør i Københavns Lufthavn, Carsten Nørland, og fortsætter:
I Le Sommelier Bar & Bistros køkken laves alting fra bunden og med hjertet – det er brasseriemad på et niveau, som er uhyre populært i lufthavnen. Francis Cardenau var den første kok i Danmark, som kunne bryste sig af at have to stjerner i Michelin-guiden. Med sin karismatiske personlighed er han i sig selv en vigtig del af den særlige madoplevelse, Le Sommelier Bar & Bistro leverer."

Verdens stærkeste madevent
Københavns Lufthavn hjemførte mere anerkendelse ved showet i Dubai, da lufthavnen også tog prisen for ’bedste madevent’ med sig hjem i flyet. Prisen blev givet for lufthavnens pop-up-restaurant ’CPH Nordic Dining’, der i 2012 for første gang bød passagererne indenfor til udsøgte nordiske smagsoplevelser tilberedt af nogle af landets absolut bedste kokke. 

”CPH Nordic Dining er et stærkt eksempel på, hvordan vi arbejder med at gøre turen gennem lufthavnen til en ekstraordinær oplevelse. Gastronomien er et af Danmarks stærkeste varemærker, og med CPH Nordic Dining ville vi give de rejsende en smagsprøve på noget af det nyeste og allerbedste, København og Danmark som helhed har at byde på. Restauranten blev en så stor succes i 2012, at vi i år valgte at invitere stjernekokkene Thomas Rode, Mikkel Marschall og David Johansen til at kreere mad i Michellin-klassen midt i lufthavnen. Med FAB-prisen har vi nu ikke kun de rejsendes, men også branchens ord for, at pop up-restauranten var en event i verdensklasse,” siger Carsten Nørland. 

Fakta om FAB Awards 2013:
Den tredje FAB Awards-uddeling blev afholdt på Hotel Atlantis The Palm den 1. – 3. oktober 2013. Det anerkendte branchemedie The Moodie Report står bag prisuddelingen, som hvert år hædrer branchens stærkeste food & beverage-brands og -koncepter. Dommerpanelet bestod i år af Martin Moodie, Founder & Publisher, The Moodie Report, David King, Founder, The David King Partnership, og Wendy Bartlett, Managing Director, Bartlett Mitchell Ltd. 

Læs mere om FAB Awards 2013 og se vinderne i alle kategorier på http://www.moodiereport.com/document.php?c_id=6&doc_id=36854.