18.09.2017

DHL gør CPH til knudepunkt for luftfragt

Københavns lufthavn har ikke blot vækst i antallet af passagerer, men også markant vækst i luftfragten i år på seks procent. Det ses blandt andet hos fragtgiganten DHL, der udvider og ansætter 85 nye medarbejdere i lufthavnen – endnu et godt tegn på, at økonomien i Danmark er i langsom bedring, vurderer lufthavnens administrerende direktør, Thomas Woldbye.  

20 ekstra starter og landinger med DHL’s gule fragtfly til og fra Københavns Lufthavn hver dag. Det er en vækst, der både vil kunne ses og mærkes – ikke blot i lufthavnen, men også i resten af samfundet. Blandt andet er DHL ved at ansætte yderligere 85 medarbejdere i firmaets udbyggede fragtterminal i lufthavnen.

”Markedet i Danmark og Europa er ved at vågne efter krisen,” siger administrerende direktør for DHL Express i Danmark, Claus Lassen.
”Vores nordiske hub i Københavns Lufthavn får en ny og stærk strategisk rolle i hele DHL’s netværk. Fremover bliver CPH det nye knudepunkt for alle nordiske forsendelser. 
Det betyder, at vi skal håndtere væsentligt flere pakker og fragt end i dag, ” siger Claus Lassen, der understreger, at man efter en udbygning af fragtterminalen i Københavns Lufthavn er gearet til den fremtidige vækst.

Vækst for både fragt og passagerer
Det er ikke blot luftfragten, der i modsætning til mange andre europæiske lande, har markant vækst i Københavns Lufthavn. Der blev her til sommer sat rekord med 7.037.210 mio. passagerer, der rejste gennem lufthavnen i de tre sommermåneder. 

Alene i august var der 6,4 procent flere passagerer end sidste år – og det tal rummer et godt tegn, mener Thomas Woldbye, administrerende direktør i Københavns Lufthavn.

”August i år var den travleste nogensinde. Både den sidste del af ferietrafikken og ikke mindst forretningstrafikken var med til at trække passagertallet i vejret, og det er også et godt tegn på at økonomien i Danmark har det bedre og væksten så småt er på vej tilbage,” siger Thomas Woldbye.

Væksthjulet drejer
Samme analyse gælder luftfragten, der sidste år havde en vækst på 6,2 procent – en vækst der tilsyneladende fortsætter med foreløbig cirka 6 procents vækst i første halvår af 2013.

”Den øgede mængde luftfragt er en indikation af, at væksthjulet igen er begyndt at dreje. Og det er godt nyt for Danmark og for de danske virksomheder,” siger Thomas Woldbye.

Han ser store perspektiver i, at Københavns Lufthavns tætte samarbejde med DHL har ført til, at CPH nu bliver nordisk fragt-knudepunkt.

”Det vil give danske virksomheder og forbrugere endnu bedre muligheder for hurtigt og effektivt at få varer til og fra Danmark – og det vil medvirke til at skabe mere vækst i samfundet,” siger Thomas Woldbye.