18.09.2017

CPH: Solid vækst i september

Passagertallet i Københavns Lufthavn steg med 3,5 procent i september. I alt 2.198.245 rejsende gjorde måneden til den travleste september nogensinde. År til dato er passagertallet steget 3,2 procent.  

Den solide vækst fortsatte i Københavns Lufthavn i september. Knap 2,2 millioner rejsende – heraf godt 2 millioner udenrigspassagerer – gav lufthavnen vækst for sjette måned i træk.

”Kigger vi ud i Europa mod vores hovedkonkurrenter – de andre store knudepunktslufthavne – er vores vækst i år klart over gennemsnittet, og den målrettede indsats vi gør for hele tiden at tiltrække nye ruter er da også netop blevet belønnet med prisen som verdens bedste lufthavn inden for ruteudvikling ved World Routes konferencen i Las Vegas. Det ser jeg som et skulderklap til vores lødige og fokuserede markedsføring over for flyselskaberne,” siger Thomas Woldbye, adm. direktør, Københavns Lufthavn.Antallet af udenrigspassagerer steg med 3,4 procent, mens antallet af transferpassagerer lå 1,1 procent over samme måned i fjor. For første gang siden Cimber Sterlings konkurs i maj 2012 steg antallet af indenrigspassagerer i Københavns Lufthavn, idet 5,1 procent flere passagerer rejste med de danske indenrigsruter i forhold til september i fjor. 

År til dato er 18.240.093 passagerer rejst igennem Københavns Lufthavn, hvilket er godt 570.000 flere end på tilsvarende tidspunkt i fjor, svarende til en vækst på 3,2 procent.

Trafikudviklingen på månedsbasis 2013


Download Excel dokument