18.09.2017

Københavns Lufthavn satte sommerrekord

2.141.341 passagerer rejste igennem Københavns Lufthavn i august, hvilket er månedsrekord. Samtidig satte lufthavnen rekord for hele sommeren. År til dato er passagertallet steget 3,4 procent.  

Passagertallet i Københavns Lufthavn steg med 1,3 procent i august, og samlet set er flere end 6,68 mio. passagerer rejst igennem Københavns Lufthavn i juni, juli og august, hvilket er rekord. 

”Mens rejselysten var rekordstor hos danskere og andre nordeuropæere i sommers, så dækker passagertallet for august over en interessant udvikling. Den senere skoleferie gav flere leisure-rejsende i august, og det betød også, at erhvervsrejserne og dermed transfertrafikken kom senere i gang efter sommerferien end tidligere, og det kan aflæses på tallene,” siger Carsten Nørland, salgs- og markedsdirektør, Københavns Lufthavn.

Således faldt transfertrafikken med 1,0 procent, hvilket er første gang siden slutningen af 2011. Den internationale trafik trækker fortsat væksten med en vækst på 4,1 procent, mens indenrigstrafikken kun langsomt vinder terræn efter Cimber Sterlings konkurs i maj. SAS’ nye rute til Billund har således kun været i drift i sidste halvdel af måneden. I dag er 91 procent af de udbudte sæder ved Cimber Sterlings konkurs genvundet.

År til dato er der rejst 15.726.385 passagerer igennem Københavns Lufthavn, hvilket svarer til en stigning på 3,4 procent i forhold til 2011.

Trafikudviklingen på månedsbasis 2012