18.09.2017

Stor opgradering af CPHs bagageanlæg afsluttet

Et treårigt bagageprojekt til 50 millioner kroner, der blandt andet omfatter total opgradering af styringssystemerne på Københavns Lufthavns bagageanlæg, nærmer sig succesfuld afslutning.  

Sommeren er eksamenstid for Københavns Lufthavn. Med mere end 6,5 millioner passagerer i de tre sommermåneder skal alt i lufthavnen fungere – ikke mindst håndteringen af bagage.

Derfor har lufthavnen i tæt samarbejde med Aarhus-virksomheden Crisplant arbejdet intenst på at få opgraderet de komplicerede styringssystemerne for de mange kilometer bagagebånd, der bruges til at sortere afgående bagage.

Arbejdet udført om natten Arbejdet er typisk foregået om natten, hvor der er mindst trafik og bagage. Lufthavnens driftsdirektør, Kristian Durhuus, roser Crisplant for at have gennemført opgraderingen uden at arbejdet har påvirket den daglige trafik og vigtige bagagehåndtering.

”Den første fase af projektet blev afsluttet af Crisplant med succes lige før sommeren satte ind. Fase to vil helt efter planen blive afsluttet til efteråret. Dermed står Københavns Lufthavn med et fuldt opgraderet og moderne sorteringssystem, som er skabt til at håndtere fremtidens stigende passagertal,” siger Kristian Durhuus.

Samarbejde siden 1988 Det var Crisplant, der i 1988 installerede lufthavnens første automatiske system til bagagesortering og siden har stået for design og installation af bagagesystemerne i Terminal 2 og 3, fortæller Crisplants direktør, Klaus Schäfer:

”Crisplants systemer har i 25 år spillet en central rolle i Københavns Lufthavns udvikling som en af verdens førende lufthavne. Og med opgraderingen har Københavns Lufthavn sikret sig et effektivt og pålideligt bagagesystem langt ind i fremtiden,” siger Klaus Schäfer.

Sideløbende med Crisplants opgradering af styringssystemet går Københavns Lufthavn nu i gang med en udvidelse af anlægget for 250 millioner kroner.