18.09.2017

Nordisk gastronomi i verdensklasse inden du letter

Rejsende i Københavns Lufthavn kan fra den 21. august sætte tænderne i noget af det bedste, det nordiske køkken har at byde på. Fire danske stjernekokke vil på skift forkæle de rejsende med nordisk gastronomi i verdensklasse.  

En midlertidig pop-up restaurant vil fra den 21. august til den 30. september servere nordisk mad af den bedste slags til de rejsende i Københavns Lufthavn. Hver uge vil en ny dansk stjernekok sammensætte en delikat nordisk tasting-menu. Restauranten hedder CPH Nordic Dining, og det er ikke hvem som helst, der skal styre slagets gang i det åbne køkken på Nytorv mellem Terminal 2 og 3. De fire kokke er:

  • Thomas Rode fra Michelinstjerne-restauranten Kong Hans Kælder
  • Jakob De Neergaard, tidligere chefkok på Søllerød Kro, der også er blevet belønnet med en Michelin-stjerne
  • Adam Aamann, som står bag den Michelin-anbefalede Aamann smørrebrød og 
  • Timm Vladimir, vinder af Masterchef 2011.

Spændte kokke 
Stjernekokkene vil sammensætte en Nordic Tasting Menu på skift for en uge ad gangen og glæder sig til at give de rejsende en smagsoplevelse af de helt store, når den nye pop-up restaurant slår dørene op. Ikke mindst er den nye dreng i klassen Timm Vladimir – vinder af Masterchef 2011 – spændt på de nye udfordringer, der venter ham i selskab med kokke i Michelin-klassen:

”Jeg er enormt glad og meget beæret over at være med – og så med de andre kokke. I'm not worthy. Men jeg gør det sgu alligevel,” siger Timm Vladimir.

De garvede på holdet lover at tage godt imod Timm Vladimir og ikke mindst passagererne i lufthavnen:

”Jeg synes, det er sjovt at gøre mit til at få sendt folk ud i verden med et godt, solidt, sundt og velsmagende måltid i maven,” siger Thomas Rode.

Nordisk mad hitter
CPH Nordic Dining åbner i lufthavnen i forbindelse med madfestivalen ’Copenhagen Cooking’, som indtager København i perioden 20. august-2. september.

”Nordisk gastronomi er blevet et af Danmarks stærkeste varemærker, og det er oplagt, at vi som et af Nordeuropas vigtigste trafikknudepunkter lægger os i selen for at give de rejsende en bid af Danmark med ud i verden under Copenhagen Cooking,” siger Københavns Lufthavns salg- og markedsdirektør Carsten Nørland, og fortsætter:

”Vi vil gerne give de rejsende en smagsprøve på, hvad Nordens gastronomiske hovedstad kan præstere. Gode rejseoplevelser starter allerede i lufthavnen – og vores ambition med pop-up restauranten er at gøre gode rejseoplevelser endnu bedre”.

Hos SSP, der driver en lang række af lufthavnens restauranter, er administrerende direktør Henrik Andersen ikke bange for at spå om succesen for både Copenhagen Cooking og lufthavnens CPH Nordic Dining:

”Vi glæder os til at byde de rejsende velkommen i CPH Nordic Dining og er overbeviste om, at de dygtige kokke og det eksperimenterende koncept vil gøre restauranten til et tilløbsstykke,” siger Henrik Andersen.

Den nordiske gastronomi vil ikke kun være at finde i CPH Nordic Dining. I lufthavnen vil man i perioden blandt andet også kunne købe nordiske sandwiches hos Foodmarket, nordiske feinsmecker-hotdogs hos Steff’s Place og nordisk blommekage hos Lagkagehuset.

Fakta om CPH Nordic Dining

  • Pop-up restauranten vil i uge 34-39 servere ny nordisk mad. Fra uge 35-39 vil menuen være tilberedt af fire kendte danske kokke.
  • Restauranten er åben kl. 11-20, og en Nordic Tasting Menu kan købes for DKK 239.  
  • Fra kl. 6 til kl. 10 sælger CPH Nordic Dining nordisk inspireret morgenmad, der kan købes i både en stor og en lille udgave. Morgenmadsmenuerne byder blandt andet på koldrøget Østersø-laks, røget rensdyr, stenalderbrød og smør, müseost, multebærsyltetøj og hirsegrød med dansk honning.
  • I CPH Nordic Dining er der dækket op med porcelæn fra Royal Copenhagen, Georg Jensen-bestik og vinglas fra Ittala.

De fire kokke
 
Jakob De Neergaard har arbejdet på talrige prestigefyldte Michelin-restauranter i Europa, bl.a. Restaurant Bruneau, Taillevent, Hotel Ritz og Alain Ducasse. Jakob De Neergaard har i ni år arbejdet på Søllerød Kro, og han er President/Coach ved verdensmesterskaberne for kokke, Bocuse d'Or.

Thomas Rode har siden 1996 været direktør og køkkenchef på Restaurant Kong Hans Kælder, der har en Michelin-stjerne. Thomas Rode står bag Palæo, et ”stenalder-fast food-koncept” i Torvehallerne. Thomas har forfattet og medvirket i flere bogprojekter og træder til efteråret ind i folks stuer med tv-programmet ”Rod i køkkenet” – en kokkedyst mellem to kendte. Her overvåger Thomas konkurrencen.

Timm Vladimir har elsket at lave mad, siden han var teenager. I 2011 blev han den første danske vinder af tv-successen Masterchef. Siden har han skabt madbloggen timmvladimir.dk og været i Sydafrika for at optage programmet "Det vildeste måltid". Her tilbereder han vilde dyr over bål.

Adam Aamann åbnede tilbage i 2006 sin berømte frokostrestaurant Aamanns på Østerbro i København. Han har modtaget en hæderspris fra Det Danske Gastronomiske Akademi for sine bestræbelser på at gøre smørrebrød til et kulinarisk håndværk. I foråret 2012 åbnede han sin første internationale restaurant Aamann/Copenhagen i New York for at introducere amerikanerne for smørrebrød og dansk madkultur.