18.09.2017

CPH: Juli blev travleste måned nogensinde

Med 2.313.542 passagerer havde Københavns Lufthavn i juli sin travleste måned nogensinde - en stigning på 1,3 procent i forhold til sidste år. Det er udenrigstrafikken, der trækker væksten.  

Nordeuropæernes lyst til at rejse ud i verden kan direkte aflæses på månedens trafiktal fra Københavns Lufthavn. Her blev juli måned den travleste nogensinde med 2,3 mio. passagerer. Mens det samlede antal passagerer steg med 1,3 procent, er mængden af afgående passagerer øget med hele 2,7 procent, hvilket viser, at danskerne er taget senere af sted på sommerferie end sidste år – og for manges vedkommende så sent, at de først kommer hjem i august.

”Københavns Lufthavn har en markant vækst på 4,1 procent i den internationale trafik. Det er den rejselyst, der gør juli måned til den mest travle i lufthavnens historie – og det på trods af Cimber Sterlings konkurs og en sen sommerferie, der ellers trækker noget ned,” siger Carsten Nørland, salgs- og markedsdirektør, Københavns Lufthavn.

I juli var der 6,4 procent flere transferpassagerer i forhold til samme måned i fjor. Udover at stadig flere skandinaver transferer i Københavns Lufthavn, er der også flere transfererende passagerer fra Baltikum, Polen, Tyskland og Midtengland, hvilket styrker Københavns Lufthavns position som nordeuropæisk trafikknudepunkt. Indenrigstrafikken faldt med 31,1 procent, men vil sandsynligvis stabilisere sig i de kommende måneder, efterhånden som flere flyselskaber fylder hullet efter konkursramte Cimber Sterling. 13. august bliver Billund igen forbundet med København, når SAS åbner en ny rute.

År til dato er der rejst 13.583.044 passagerer igennem Københavns Lufthavn, hvilket svarer til en stigning på 3,7 procent i forhold til 2011. 

I lyset af det rekordstore antal passagerer er operationerne sommeren igennem forløbet tilfredsstillende.

Trafikudviklingen på månedsbasis 2012

Download Excel document