Forsinkelser og mulige aflysninger
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s app Læs mere
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s appLæs mere
 
18.09.2017

SAS åbner Billund

SAS åbner rute fra København til Billund og indsætter betydelig flere afgange fra Aalborg og Aarhus. Sådan ser planen ud, når SAS fra midten af august og frem giver kunderne flere danske indenrigsafgange. Ruterne vil sikre flere kunder adgang til SAS’ store netværk.  

Siden Cimber Sterling stoppede med at flyve har mange af SAS’ kunder og danske rejsende savnet direkte ruter til Københavns Lufthavn fra forskellige regioner i landet. Rejsende fra Billund har været særligt hårdt ramt uden direkte ruter til København. De kan nu se frem til at flyve med SAS til København fem gange dagligt i hverdagene og to til tre gange i weekenden.

"Vi er meget stolte over den udvidelse, SAS har klar til de store regionale lufthavne, hvor mange af vores kunder pendler til og fra. Alt for mange rejsende fra Jylland har stået i en rigtig ærgerlig situation efter Cimber Sterling ikke længere flyver. Her har Billund-ruten blandt andet været et stort ønske, som vi nu kan indfri," siger Per Møller Jensen, vice president EuroBonus og Marketing i SAS.

SAS er den eneste der flyver direkte Billund-København. Tidsplanen træder i kraft fra 13. august, og ruten bliver opereret af det nye Cimber A/S, som allerede nu med høj punktlighed og kvalitet flyver fire fly for SAS. Cimber A/S flyver på ruten med ATR-maskiner, der har plads til 66 rejsende. 

Kunderne kan købe billetter til Billund-ruten fra den 3. juli.

Flere afgange fra Aarhus og Aalborg
SAS’ planer for indenrigsflyvning indebærer også en udvidelse af Aalborg og Aarhus. Fra september kan rejsende fra Nord- og Østjylland se frem til en løsning med betydelig flere afgange. Fra Aarhus kommer der op til syv daglige tur-retur flyvninger og fra Aalborg drejer det sig om ni. 

"Vi øger med 34 afgange på begge ruter, og det er rigtig passende i forhold til det behov og den efterspørgsel, vi oplever," siger Per Møller Jensen.

For at sikre rejsende fra Sønderborg og Bornholm bedre adgang til SAS destinationer videre ud fra København, indgår SAS desuden et billetsamarbejde med DAT. Detaljerne forventes at være klar i starten af juli.

"Alt i alt mener jeg, at SAS præsenterer en god og dækkende løsning for dansk indenrigsflyvning til vores kunder. Løsningen kommer samtidig til at opretholde de vigtige feederruter til Københavns Lufthavn og dermed sikre kunderne adgang til SAS’ store netværk ud i verden," siger Per Møller Jensen.