18.09.2017

CPH klar til travl sommer

Københavns Lufthavn har gjort klar til en travl sommer, hvor flere end 6,5 mio. passagerer forventes at rejse gennem lufthavnen i de tre sommermåneder. De rejsende kan forvente at møde en travl og sommerklar lufthavn, der samtidig er præget af store ombygninger som følge af CPH’s massive investeringer i udvidelse af kapaciteten.  

”Sommeren er eksamenstid for Københavns Lufthavn. Det er her, alle vores nye initiativer skal stå sin prøve, og vi skal arbejde på at give de rejsende en god start på sommerferien,” siger Københavns Lufthavns passagerchef Marie-Louise Lotz om sommeren 2012.

Antallet af rejsende er allerede øget gennem de seneste uger, og når skolerne går på sommerferie de sidste dage i juni, melder ferietravlheden sig for alvor, og denne sommer vil der være flere passagerer end nogensinde. Københavns Lufthavn forventer omkring 18 dage, hvor flere end 80.000 passagerer rejser igennem lufthavnen. Årets største rejsedag ser ud til at blive den fredag den 29. juni med cirka 88.400 passagerer i alt, og i alt forventes det samlede passagertal for juni, juli og august at runde 6,5 millioner.

”Det er klart, at de rejsende vil møde køer i lufthavnen specielt de på de travleste dage, men vi har sommeren igennem overtaget ansvaret for styringen af køerne fra flyselskaberne i Terminal 2, hvilket giver os det samlede overblik over passagerflowet i terminalen, og det gør os i stand til at få passagererne igennem check-in, bagageaflevering og sikkerhedskontrol hurtigere end tidligere,” siger Marie-Louise Lotz.

Kom til tiden – ikke før
Passagerchefen har desuden to gode råd, der kan være med til at give de rejsende en ustresset indledning på ferien:

”Råd nummer 1 er ’check ind hjemmefra’, fordi det letter turen gennem lufthavnen, og råd nummer 2 er ’kom til tiden – ikke før’. Mange tror, at de gør sig selv, flyselskabet og lufthavnen en tjeneste ved at møde tidligt op, når der nu er travlt, men det eneste, man opnår, er at der er endnu flere mennesker i lufthavnen, og det er der jo ingen, der får noget positivt ud af,” siger Marie-Louise Lotz.

Der er flere informationer og gode råd til de rejsende på CPH’s netop lancerede rejseguide på cph.dk.

Store byggeprojekter sat i gang
Sommeren 2012 vil i Københavns Lufthavn også blive præget af en række store byggeprojekter, som CPH tidligere på året satte i gang som følge af den nyligt lancerede strategi, World Class Hub. Der skal skabes mere plads til passagererne, og derfor vil kapaciteten i terminalerne i Københavns Lufthavn bliver udvidet i de kommende år. Det betyder, at passagererne bliver mødt af en del byggevægge rundt omkring i terminalerne.

”Vi vil naturligvis arbejde på, at ombygningerne generer passagererne mindst muligt, men vi kan nok desværre ikke helt undgå det,” siger Marie-Louise Lotz.

CPH tog i foråret hul på en markant udvidelse af Terminal 2 og Arkaden mellem Terminal 2 og 3 – en udvidelse, der skal stå klar til sommeren 2013, og derfor vil passagererne i år opleve, at en række billetkontorer samt politibutikken har holdt flyttedag i byggeperioden. Samtidig er CPH ved at lægge sidste hånd på en udvidelse af Finger C, hvilket kan give enkelte gener for de rejsende, der skal flyve oversøisk eller til et land uden for Schengen.