18.09.2017

Fortsat solid vækst i Københavns Lufthavn

Med flere end 1,9 mio. passagerer i marts fortsætter fremgangen i Københavns Lufthavn. Stigningen var på 7,2 procent flere passagerer i forhold til samme måned i fjor. År-til-dato er passagertallet steget med 6,4 procent. 

1.904.759 passagerer rejste igennem Københavns Lufthavn i marts, og dermed satte lufthavnen månedsrekord for 12. måned i træk. Det er fortsat udenrigs- og transfertrafikken, der trækker væksten.

”Transfertrafikken stiger ikke mindst takket være Blue1’s satsning på Københavns Lufthavn som knudepunkt frem for Helsinki, ligesom antallet af internationale passagerer stiger støt. Den fortsatte vækst betyder, at vi er en af de knudepunktslufthavne i Europa, der er vokset mest i årets første måneder,” siger Carsten Nørland, salgs- og markedsdirektør, Københavns Lufthavn.

I årets to første måneder voksede Københavns Lufthavn hurtigere end knudepunktslufthavnene i Frankfurt, London, Paris, Zürich, München og Berlin, mens Amsterdam havde en højere vækst end CPH. Trods det stigende passagertal faldt antallet af starter og landinger med 1,3 procent, hvilket skyldes bedre load factor og større fly.

London, Oslo og Stockholm er fortsat de største destinationer ud af København, og eneste forskel i Top 10 i forhold til marts sidste år er, at Berlin har fortrængt Zürich fra listen.