Forsinkelser og mulige aflysninger
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s app Læs mere
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s appLæs mere
 
18.09.2017

Nye finske flyruter skaber 400 jobs i Danmark

Finske rejsende skal fremover flyve ud i verden via København i stedet for Helsinki. Det SAS-ejede Blue1’s satsning betyder 750.000 ekstra rejsende til og fra hoved-staden fra 2013. Mandag morgen blev de nye ruter fejret i Københavns Lufthavn.  

Københavns lufthavn markerede mandag morgen åbningen af det nye finske trafikknudepunkt i København, da den første Blue1-maskine fra Vasaa landede.

Det SAS-ejede Blue1 satser massivt på København med åbning af foreløbig fem nye ruter og markant udvidelse af de tre eksisterende. Fra 2013 betyder det 750.000 ekstra rejsende til og fra København, viser lufthavnens beregninger.

Det er dog ikke alle, der straks rejser videre ud i verden. Hvert år vil cirka 130.000 finske turister og forretningsrejsende blive og besøge Danmark. Det vil give en ekstra omsætning på 330 mio. kr. og flere end 400 nye danske arbejdspladser, ifølge Visit Denmarks regnemodeller.

Handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF) deltog mandag morgen i åbningen af Blue1’s nye hub i København, da selskabets første afgang fra provinsbyen Vasaa landede i København.

Minister: En luftvej til vækst

”Nye flyruter som Blue1’s fra Vasaa til København er den direkte luftvej til dansk vækst med flere turister, øget omsætning og nye arbejdspladser. Regeringen har netop sat gang i arbejdet for at styrke turismen i Danmark, og det understøtter de mange nye ruter til og fra Finland på bedste vis. Vi har brug for nye jobs, og forhåbentlig vil de nye ruter også gøre det mere attraktivt for finske investorer at vælge Danmark” siger Pia Olsen Dyhr.

Når udenlandske virksomheder overvejer, om de skal investere og åbne kontor i Danmark eller Sverige, er gode flyforbindelser afgørende. Derfor er der med Blue1’s mange nye flyruter yderligere et argument for, hvorfor udenlandske virksomheder skal slå sig ned i Danmark.

”I krisetider er Blue1’s beslutning godt nyt for dansk beskæftigelse,” understreger Pia Olsen Dyhr (SF).

CPH har dobbelt så gode forbindelser
Salgs- og markedsdirektør i Københavns Lufthavne Carsten Nørland er helt på linje:

”De nye ruter er en fantastisk nyhed for lufthavnen, for København og for Danmark. Med 750.000 ekstra passagerer gennem lufthavnen hvert år skaber vi vækst i København og styrker betydeligt hovedstadens position som vigtigt nordeuropæisk trafikknudepunkt,”.

Blue1’s administrerende direktør Stefan Wentjärvi understreger, at Københavns lufthavn med 134 europæiske og interkontinentale ruter har mere end dobbelt så mange ruter som Helsinki lufthavn. Det er et af hovedargumenterne for at flytte trafikken til København.

”I dag skal udlandsrejsende fra finske provinslufthavne skifte fly i Helsinki, hvorfra der kun er halvt så mange europæiske og interkontinentale ruter. Ved at flyve over København får finske rejsende langt flere muligheder” siger Stefan Wentjärvi.

FAKTA:

  • Blue1 er ejet af SAS. Selskabet råder over 16 fly og omsatte i 2010 for 1,3 milliarder kroner.
  • Der planlægges nye ruter til København fra Oulu, Vasaa, Lappeenranta, Kuopio og Kittila, mens kapacitet på ruterne fra Turku og Tampere fordobles.
  • Helsinki udvides fra fem til ni daglige afgange