18.09.2017

Markant bedre plads til interkontinentale passagerer

Med en investering på 255 millioner kroner i 5.100 nybyggede kvadratmeter i Københavns Lufthavns Finger C er der skabt plads til at fastholde væksten i den interkontinentale trafik til og fra Danmark. Det giver ros fra regeringen. 

Når kinesere, russere, amerikanere og andre rejsende fra lande uden for EU ankommer til Finger C i Københavns Lufthavn vil de opleve bedre plads og service – ikke mindst ved Security og paskontrol.

”Det første indtryk af Danmark er meget vigtigt. Derfor har vi blandt andet bygget 1.900 nye kvadratmeter med et ekstra spor ved lufthavnens security-check og flere bokse til politiets paskontrol i Finger C. Det øger kapaciteten med op mod 50 procent og dermed muligheden for at nedbringe ventetiden,” siger Thomas Woldbye, administrerende direktør i Københavns Lufthavne A/S.

Alle skal igennem Finger C
Alle passagerer til og fra lande uden for EU og Schengen-samarbejdet skal igennem lufthavnens Finger C. Udover den ekstra plads til Security og paskontrol, er der bygget flere lounges, nye trappetårne og en ekstra ankomstetage på 2.200 m2. Samlet pris for de i alt 5.100 nye kvadratmeter er 253 millioner kroner.

Med en vækst på mere end 10 procent i antallet af interkontinentale passagerer i årets første ni måneder, har det været nødvendigt at udvide Finger C for at kunne fastholde væksten og lufthavnens World Class Hub strategi.

Det er en strategi, der ifølge Handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr flugter med regeringens ambitioner om at skabe vækst og arbejdspladser:

Minister: CPH vigtig for væksten
”Københavns Lufthavns rolle som Nordeuropæisk knudepunkt for lufttrafikken er vigtig for væksten og beskæftigelsen i Danmark,” siger Pia Olsen Dyhr.

”En attraktiv lufthavn med gode forbindelser er luftvejen til vækst. Både eksport og tiltrækning af udenlandske investeringer er afhængig af, at kunder og investorer har gode forbindelser til Danmark. Derfor håber jeg, at udvidelsen af finger C vil føre til at flere flyselskaber vælger at placere ruter til og fra København,” siger ministeren.

Pia Olsen Dyhr understreger samtidig, at lufthavnen er en af landets største enkeltarbejdspladser med over 22.000 medarbejdere fordelt på 500 virksomheder og at en ”en udvidelse af Finger C og flere ruter hjælper til at sikre de mange arbejdspladser.”

Klar til nye udvidelser
Københavns Lufthavns administrerende direktør Thomas Woldbye understreger, at der allerede er gjort klar til yderligere udvidelser af Finger C:

”Vi har udbygget Finger C, så det vil være relativt ukompliceret at udvide med 3-4 gates og standpladser til flyene, når behovet melder sig,” siger Thomas Woldbye.

Flere flyselskaber udvider snart på Finger C:

  • Emirates indsætter et større fly (Boeing B777-300ER) med 428 sæder fra februar 2013.
  • SAS åbner til San Fransisco til marts. Singapore Airlines går fra april næste år fra tre til fem ugentlige afgange
  • Air Canada indsætter et større fly (Airbus A330) i sommeren 2013 på ruten til Toronto.
  • Royal Air Maroc åbner til Casablanca 31. marts.