Forsinkelser og mulige aflysninger
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s app Læs mere
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s appLæs mere
 
18.09.2017

Fast rute fra CPH til tændstikkernes hovedstad

Svenske Flyglinjen vil fra januar næste år starte to daglige afgange fra Jönköping til CPH med det hidtil mindste passagerfly i Københavns Lufthavn - et Jetstream-31 fly med plads til 19 passagerer. 

Jönköping bliver fra januar forbundet med København, når Flylinjen åbner en rute med to daglige afgange fra Sveriges niende største by.

”København er et meget attraktivt alternativ til Stockholm for svenske passagerer, der skal rejse ud af landet,” siger Thomas Johansson, administrerende direktør i Flyglinjen.

”En forbindelse mellem Jönköping og København har været efterspurgt længe og antallet af forespørgsler er vokset de seneste måneder,” fortæller Henning Lindberg, Flyglinjens Sales Manager.

Sydsvenske Jönköping ved sydspidsen af den store Vättern sø blev i forrige århundrede en af verdens førende producenter af tændstikker. I dag er byen, der tæller 90.000 indbyggere, mest kendt som logistikcentrum med store centrale varelagre for virksomheder som Elektrolux, Husqvana og IKEA.

Småt er godt
Der er med andre ord god basis for både forretnings- og ferierejsende, vurderer ruteudviklingschef i Københavns lufthavn, Ole Wieth Christensen.

”Nok syner Flyglinjens lille maskine umiddelbart ikke af meget. Men at få mindre fly fra en lang række mindre byer i Skandinavien, Baltikum, Polen og Tyskland til at flyve ofte til København, er en utrolig vigtig del af vores nye strategi, hvor vi satser på mindre ’feederruter’ der kan føde passagerer ind til rutenetværket her i Københavns Lufthavn,” fortæller Ole Wieth Christensen.

Flyglinjen er et nystartet regionalt sydsvensk flyselskab, der er baseret i Kristianstad og Jönköping. Selskabet råder over fire mindre fly: to Jetstream-31, et Saab-340 og en Fokker-50. Flyglinjen har daglige forbindelser til Stockholm og fra januar til København.

For danskerne med lyst til at besøge Sydsverige, har Jönköping udover logistikindustrien alt fra Vättern søen til to ganske anderledes museer at byde på: Et tændstikmuseum og Husqvana-museet, der fortæller industrieventyret om den 320 år gamle fabrik, der har produceret alt fra våben til motorcykler og plæneklippere.

Og så var det i øvrigt i Jönköping, at sangerinden Agnetha Fältskog fra ABBA blev født.