18.09.2017

Ros til regeringen for kontant opbakning til nye flyruter

Med 22 millioner kroner i tilskud de næste tre år har regeringen sammen med V og K sikret, at succesen med at fastholde og udvikle nye flyruter til Danmark kan fortsætte i projektet Global Connected. Det gavner tiltrækningen af internationale investeringer og skaber adgang til nye vækstmarkeder for dansk erhvervsliv. 

Når kinesere har opdaget, at de kan flyve med SAS fra Shanghai til København eller andre rejsende i Asien finder ud af, at de kan flyve til København via Dubai med Emirates, så skyldes det blandt andet Global Connected – et privat/offentligt konsortium, der støtter markedsføring af Danmark som destination.

Københavns Lufthavn har foreløbig i 2012 oplevet en markant vækst på 12,9 procent på de lange, interkontinentale ruter – en vækst, der især bæres af de nye ruter til f.eks. Doha, Dubai og Shanghai, hvor Global Connected har medvirket til at styrke markedsføringen af Danmark som rejsemål.

"Global Connected er et af de mest succesrige projekter i mange år til at trække turister og forretningsrejsende, men også investeringer og talenter fa vækstmarkederne til Danmark. Det er en virkelig god nyhed, at der er fundet penge til, at det målrettede udviklingsarbejde kan fortsætte. Det er der stor grund til at rose," siger Lars Bernhard Jørgensen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen.

Global Connected, der finansieres af både offentlige og private penge, kan nu se frem til 22 millioner kroner de næste tre år. Det skyldes, at regeringen, Venstre og de konservative, der står bag det store politiske teleforlig, er blevet enige om at udmønte 184 millioner kroner fra den såkaldte UMTS-reserve til en række forskellige initiativer, der med Erhvervsminister Annette Wilhelmsen ord "skal styrke væksten og jobskabelsen".

"Vi har også prioriteret at videreføre tilskuddet til markedsføringskonsortiet Global Connected, som fastholder og tiltrækker flyruter til Danmark," siger ministeren.

Hver eneste flyrute til Danmark skaber arbejdspladser og vækst.

"I Københavns Lufthavns har vi 22.000 arbejdspladser. Dertil kommer et næsten tilsvarende antal udenfor hos alt fra underleverandører til hele turismeerhvervet," siger Henrik Peter Jørgensen, kommunikationsdirektør i Københavns Lufthavn.

Ud over UMTS-midler er Global Connected støttet af: Wonderful Copenhagen, VisitDenmark, Region Hovedstaden, Region Sjælland, Københavns Lufthavne, Københavns Kommune, Region Skåne og Malmö.