18.09.2017

Google viser vej i Københavns Lufthavn

Google lancerer indendørskort i Danmark, hvilket bl.a. betyder, at man for fremtiden kan finde sin gate, den ønskede forretning eller den service, man har brug for i Københavns Lufthavn. Der er adgang til kortene direkte fra brugerens smartphone. 

Googles vision for kort har altid været at give brugerne så meget information som overhovedet muligt, så de kan få svar på de mest fundamentale spørgsmål som “hvor er jeg?” og “hvad er der omkring mig?”. Fra og med i dag kan man også orientere sig via indendørskort i en række danske bygninger, bl.a. Københavns Lufthavn.

”Vores mange passagerinterviews viser, at de rejsende vægter en stressfri start på rejsen meget højt, så vi arbejder kontinuerligt på at gøre det nemmere for passagererne at finde rundt i Københavns Lufthavn. Nu får passagererne endnu en mulighed for nemt at finde de forretninger, gates og services, de har brug for,” siger Carsten Nørland, salgs- og markedsdirektør, Københavns Lufthavn.

Københavns Lufthavn er blandt de første lufthavne i Europa til at indføre et digitalt indendørskort via Google Maps.

Den røde prik
Med en smartphone i hånden behøver man nu ikke længere lede efter oversigtskortet og den røde prik med “Du er her” eller spørge andre om vej.

”De fleste kender nok følelsen af at fare vild i et stort indkøbscenter, søge i blinde efter en bestemt samling på museet, eller febrilsk forsøge at regne ud, hvor man kan nå at købe en kop kaffe i lufthavnen på vej til gaten. Så for at give folk en hjælpende hånd, når de er på farten, tilbyder vi nu indendørs kort i en række offentligt tilgængelige bygninger i Danmark”, siger Christine Sørensen, talsperson for Google i Danmark.

I første omgang bliver Google-kortene tilgængelige for Android-brugere, der har downloadet den seneste udgave af Google Maps. De detaljerede indendørs-kort vil automatisk dukke op, når man zoomer ind på Københavns Lufthavn.