Forsinkelser og mulige aflysninger
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s app Læs mere
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s appLæs mere
 
18.09.2017

Finsk luftbro til CPH vokser

Luftbroen mellem Finland og Københavns Lufthavn ligner en succes for lufthavnen, Danmark og de 400.000 finske Blue1 og SAS-passagerer, der foreløbig har været igennem Københavns lufthavn i år – en stigning på 24 procent i forhold til 2011.  

26. marts åbnede det SAS-ejede Blue1 ruten mellem Vaasa og København – den første af en række ruter fra finske provinsbyer, der giver finske forretningsfolk og turister mulighed for rejse ud i verden via København. Herfra er der dobbelt så mange destinationer som fra Helsinki.

Og det er en mulighed finnerne har benyttet sig af – lige knap 100.000. Det betyder, at der år til dato har været lidt mere end 400.000 finske Blue1 og SAS-passagerer gennem Københavns Lufthavn, en samlet vækst på 24 procent.

Regeringen: En luftvej til vækst

Regeringens handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF) deltog i Blue1 ruteåbningen for et halvt år siden og kaldte satsningen for ”en direkte luftvej til vækst og arbejdspladser”.

Af de mange finske turister og forretningsrejsende forventes omkring 130.000 at blive og besøge Danmark. Det giver en årlig omsætning i Danmark på 330 mio. kr. og flere end 400 nye danske arbejdspladser, ifølge Visit Denmarks regnemodeller.

”Nye flyruter som Blue1’s skaber ikke blot vækst og arbejdspladser omkring lufthavnen og i turismeerhvervet. Det bliver også mere attraktivt for finske investorer at vælge Danmark. Når udenlandske virksomheder overvejer, om de skal investere og åbne kontor i Danmark eller Sverige, er gode og mange flyforbindelser helt afgørende,” understreger Pia Olsen Dyhr omkring halvårsdagen for Blue1-satsningen.

Et styrket dansk  trafikknudepunkt
Foreløbig flyver Blue1 fra Vaasa, Oulu, Tampere og Lappeenranta. Af de foreløbig knap 100.000 nye finske passagerer er mere end halvdelen i transfer og rejser videre med især SAS ud i Europa og resten er verden.

”Flere transfer passagerer som de mange nye fra Blue1 er en markant styrkelse af Københavns position som Nordeuropas vigtigste trafikknudepunkt,”  siger Salgs- og Markedsdirektør Carsten Nørland.

I Vaasa lufthavn er direktør Mikko Komi også godt tilfreds med de nye forbindelser ud i verden via København:

”Antallet af passagerer vokser, så folk har taget de nye, gode forbindelser til sig,” siger Mikko Komi.