18.09.2017

CPH kåret som verdens bedste lavprislufthavn

Alverdens lavprisflyselskaber stod på World Low Cost Airline Congress i London bag kåringen af Københavns Lufthavn som verdens bedste lavprislufthavn. Ikke mindst lavprisfingeren CPH Go var med til at trække prisen til Danmark. 

På en konference i London med deltagelse af lavprisflyselskaber og lufthavne fra hele verden, vandt Københavns Lufthavn prisen som verdens bedste lavprislufthavn. I sin begrundelse for kåringen hæftede juryen sig særligt ved CPH Go, der er en dedikeret lavprisfinger, der giver passagererne flere billige billetter til flere destinationer.

”Vinderen har bygget en moderne, effektiv facilitet, som har givet lavprisselskaberne enestående service og muligheder,” hed det om CPH Go i juryens begrundelse. Juryen hæftede sig desuden ved Københavns Lufthavns innovative marketingstrategi, der fremhæver København som destination.

”Lufthavnsydelsen er i dag ikke bare en hyldevare, hvor man kan forvente, at samme produkt passer til alle kunder. Det er altafgørende i vores tilgang til flyselskaberne, at vi kan tilbyde dem differentierede produkter til forskellige priser. Det gælder både hvad angår lufthavnstaksterne og infrastruktur, markedsføring samt produktudbud som fx selvbetjeningsfaciliteter der alle spiller en væsentlig rolle, når vi skal tiltrække nye ruter til Danmark,” siger Københavns Lufthavns ruteudviklingschef, Ole Wieth Christensen, som modtog prisen på CPH’s vegne.

Lavprisvæksten fortsætter
I begyndelsen af dette årtusinde lå lavprisselskabernes vækst i Københavns Lufthavn på ca. 1,5 procent – en andel, der i 2010 var steget til 17,7 procent. Med 2.692.000 lavprispassagerer fra januar til august er væksten fortsat i 2011, idet der allerede efter otte måneder af året er gået flere lavprispassagerer igennem Københavns Lufthavn end i hele 2010.

Norwegian er det største lavprisselskab i Københavns Lufthavn efterfulgt af easyJet, der som det første selskab i CPH Go bakker op om juryens positive vurdering:

"easyJet er godt tilfredse med Københavns Lufthavnes nye lavprisfacilitet, og vi har været de første til at flytte til CPH Go. Vi har også samarbejdet med Københavns Lufthavne om at bruge vores erfaringer med effektiv infrastruktur og logistik med fokus på, hvad passagererne vil have, nemlig nem adgang til rejser til lave priser. Vi er derfor tilfredse med, at CPH har vundet prisen," siger Thomas Haagensen, General Regional Manager, easyJet.