18.09.2017

To nye ruter styrker CPH som knudepunkt

De to SAS ejede selskaber Widerøe og Blue1 åbner fra vinterprogrammets start hver en ny rute fra København til hhv. Haugesund i Norge og Tampere i Finland. Begge ruter skal feede passagerer ind til knudepunktet i København. 

”Med ruten til Haugesund får bl.a. forretningsrejsende med relation til olieindustrien bedre forbindelser ud i verden, og vi får med ruten til Finlands tredjestørste by Tampere styrket adgangen til et betydningsfuldt uddannelsesmæssigt centrum med flere universiteter," siger Københavns Lufthavns ruteudviklingschef Ole Wieth Christensen.

"De to ruter er også med til at øge vores mulighed for fortsat at tiltrække nye interkontinentale flyruter, fordi de kommer til at fungere som vigtige feeder-ruter," siger han

Feeder-ruter styrker CPH
Et stort antal feeder-ruter er en af de vigtigste forudsætninger for, at flyselskaberne dagligt kan fylde interkontinentale maskiner med plads til 250-300 passagerer, og her er begge ruter med til at styrke Københavns Lufthavns position som trafikknudepunkt.

”Vi mener, at det vil være den vigtigste internationale forbindelse for det stadig ekspanderende erhvervsliv i regionen rundt om Haugesund, da vi får hurtig forbindelse til store dele af SAS internationale rutenetværk i København, i tillæg til, at København i sig selv er et attraktivt rejsemål, som fremover vil være mindre end 90 minutter væk,” siger Sverre Sletten, der er rutechef for regionalruter hos Widerøe.

Europæisk fokus
Også hos Blue1 har man fokus på at give erhvervslivet omkring Tampere bedre forbindelser specielt ud i Europa.

”Vi øger vores fokus på det skandinaviske marked i det kommende år, og åbningen af København – Tampere er derfor et vigtigt skridt for os, fordi ruten kommer til at styrke vores position over for erhvervslivet i Tampere regionen,” siger Janne Hattula, Director Network & Revenue Management, Blue1.

Blue1 vil betjene ruten til Tampere 11 gange om ugen med en SAAB 2000 med 50 sæder, mens Widerøe kommer til at flyve med seks ugentlige afgange til Haugesund med en Dash-8 Q400 med plads til 78 passagerer. Begge ruter åbner med overgangen til vinterprogrammet 30. oktober.