Forsinkelser og mulige aflysninger
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s app Læs mere
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s appLæs mere
 
18.09.2017

Air France skruer op for København

Med to ugentlige direkte afgange fra København til Marseilles skruer Air France op for CPH. Den nye rute er en konsekvens af flyselskabets massive satsning på billigere afgange fra de fire største franske provinslufthavne til en række europæiske storbyer. 

Air France har længe arbejdet med planer om at tage konkurrencen op med lavprisselskaberne. Det sker nu med 13 nonstop-ruter fra Marseilles, Nice, Toulouse og Bordeaux.

I Københavns Lufthavn er folkene i Air Sales & Route Development stolte over, at det lykkedes at blive en del af Air France store satsning.

”Med den nye direkte rute til Marseille får feriegæster og forretningsrejsende en både nem, bekvem og billig forbindelse til Frankrigs næststørste by og til Provence. Man slipper for, at skulle flyve via Paris, og det er utrolig attraktivt, ” siger Route Development Manager Sarah Frances Procter.

Ny overenskomst baner vej for investering
Betingelsen for Air France’ store satsning har været at sænke omkostninger med 15 procent ved få en ny overenskomst med det flyvende personale om arbejdstid, bemanding, og bonusser. Det er lykkedes, så Air France investerer nu i flere Airbus 320. Air France’ koncernchef har sagt til fransk presse, at satsningen kun er bæredygtig ved "optimal brug af menneskelige ressourcer i luften og på jorden hele dagen."

Air France regner med at få 4,5 millioner flere passagerer i sæderne til en one-way billetpris, der starter på 50 Euro inklusiv skatter. Og det er vel at mærke med den sædvanlige service med en gratis kuffert per passager, gratis check-in og sædevalg og gratis aviser og snacks ombord.

Nonstop-ruten til Marseilles åbner til oktober med afgange fra København lørdag 16:30 og søndag 09:05.