Længere ventetider
Vi oplever i øjeblikket mange passagerer i lufthavnen. Det kan betyde længere ventetid end normalt. Kom derfor i ekstra god tid og vær forberedt med de nødvendige rejsedokumenter. Se guiden ”Kom godt afsted” her på cph.dk og få råd og vejledning til din rejse. Se guide her
Vi oplever i øjeblikket mange passagerer i lufthavnen. Det kan betyde længere ventetid end normalt. Kom derfor i ekstra god tid og vær forberedt med de nødvendige rejsedokumenter. Se guiden ”Kom godt afsted” her på cph.dk og få råd og vejledning til din rejse. Se guide her
 
18.09.2017

Udsigt til rekordsommer i Københavns Lufthavn

CPH er klar til at håndtere op til 85.000 passagerer om dagen i de kommende uger, hvor danskere og svenskere rejser på sommerferie verden over. Lufthavnen er godt forberedt på travlheden med blandt andet udvidede check-in faciliteter og ny rejseguide. 

Mens danskerne er ved at pakke sommertøjet i kufferten, gør Københavns Lufthavn (CPH) klar til det store rykind af ferierejsende i lufthavnen. Sommeren er den mest travle tid på året i lufthavnen, og denne sommer ventes flere passagerer end nogensinde. Henover sommeren forventer CPH op til 40 dage med 75.000-80.000 passagerer i lufthavnen – de største dage helt op omkring 85.000 passagerer (afrejsende, ankommende og transit).

”Sidste sommer var den største i lufthavnens historie med 6,4 mio. passagerer alene i juni, juli, august. Siden da har der været konstant vækst i antallet af passagerer i CPH og på baggrund af passagerprognoserne, forventer vi en ny rekordsommer i år,” siger kommunikationsdirektør Henrik Peter Jørgensen, Københavns Lufthavn.

Øget check-in kapacitet
CPH er godt forberedt på at håndtere de mange passagerer med blandt andet udvidede check-in faciliteter i Terminal 2, hvor et nyt område med 10 ekstra check-in skranker har øget lufthavnens samlede check-in kapaciteten med 11 procent. Samtidig er der flere check-in automater til rådighed i forhold til sidste sommer, ligesom skiltning og vejledning om check-in på automaterne er blevet forbedret.

I sikkerhedskontrollen sættes der ekstra mandskab ind i sommerperioden, hvor der også vil blive åbnet i det særlige familiespor i de mest travle perioder.

Ny skræddersyet rejseguide
For at hjælpe passagererne godt på vej har CPH i år i år introduceret CPH Travel Guide med gode rejsetips og tilbud i lufthavnen. Den gratis guide ’skræddersyes’ til hver enkelt passager ud fra nogle få spørgsmål om den planlagte rejse. Man tilmelder sig CPH Travel Guide og modtager herefter i perioden op til afrejse 2-3 mails med rejsetips og gode råd om blandt andet parkering og check-in samt særlige tilbud fra butikker og spisesteder i lufthavnen.

”Som passager skal man være forberedt på større travlhed end sædvanligt i lufthavnen i de kommende uger. Vi opfordrer passagererne til selv at checke ind – enten hjemmefra på mobil eller internet eller på automater i lufthavnen – og dermed spare tid. Det vil ligeledes lette processen, hvis man på forhånd kender reglerne omkring håndbagage og sikkerhedskontrol. Der er vejledning og gode råd at hente i CPH Travel Guide og på www.cph.dk,” siger Henrik Peter Jørgensen.