18.09.2017

Udsigt til rekordsommer i Københavns Lufthavn

CPH er klar til at håndtere op til 85.000 passagerer om dagen i de kommende uger, hvor danskere og svenskere rejser på sommerferie verden over. Lufthavnen er godt forberedt på travlheden med blandt andet udvidede check-in faciliteter og ny rejseguide. 

Mens danskerne er ved at pakke sommertøjet i kufferten, gør Københavns Lufthavn (CPH) klar til det store rykind af ferierejsende i lufthavnen. Sommeren er den mest travle tid på året i lufthavnen, og denne sommer ventes flere passagerer end nogensinde. Henover sommeren forventer CPH op til 40 dage med 75.000-80.000 passagerer i lufthavnen – de største dage helt op omkring 85.000 passagerer (afrejsende, ankommende og transit).

”Sidste sommer var den største i lufthavnens historie med 6,4 mio. passagerer alene i juni, juli, august. Siden da har der været konstant vækst i antallet af passagerer i CPH og på baggrund af passagerprognoserne, forventer vi en ny rekordsommer i år,” siger kommunikationsdirektør Henrik Peter Jørgensen, Københavns Lufthavn.

Øget check-in kapacitet
CPH er godt forberedt på at håndtere de mange passagerer med blandt andet udvidede check-in faciliteter i Terminal 2, hvor et nyt område med 10 ekstra check-in skranker har øget lufthavnens samlede check-in kapaciteten med 11 procent. Samtidig er der flere check-in automater til rådighed i forhold til sidste sommer, ligesom skiltning og vejledning om check-in på automaterne er blevet forbedret.

I sikkerhedskontrollen sættes der ekstra mandskab ind i sommerperioden, hvor der også vil blive åbnet i det særlige familiespor i de mest travle perioder.

Ny skræddersyet rejseguide
For at hjælpe passagererne godt på vej har CPH i år i år introduceret CPH Travel Guide med gode rejsetips og tilbud i lufthavnen. Den gratis guide ’skræddersyes’ til hver enkelt passager ud fra nogle få spørgsmål om den planlagte rejse. Man tilmelder sig CPH Travel Guide og modtager herefter i perioden op til afrejse 2-3 mails med rejsetips og gode råd om blandt andet parkering og check-in samt særlige tilbud fra butikker og spisesteder i lufthavnen.

”Som passager skal man være forberedt på større travlhed end sædvanligt i lufthavnen i de kommende uger. Vi opfordrer passagererne til selv at checke ind – enten hjemmefra på mobil eller internet eller på automater i lufthavnen – og dermed spare tid. Det vil ligeledes lette processen, hvis man på forhånd kender reglerne omkring håndbagage og sikkerhedskontrol. Der er vejledning og gode råd at hente i CPH Travel Guide og på www.cph.dk,” siger Henrik Peter Jørgensen.