18.09.2017

Thai direkte fra København til Phuket

Thai Airways åbner ny rute fra Københavns Lufthavn til Phuket i det sydlige Thailand. Fra 4. november 2011 er der forbindelse til ferieøen tre gange om ugen med en Boeing 747 jumbojet. Ruten er Thai Airways første direkte mellem Europa og Phuket. 

Phuket i Thailand er en af skandinavernes foretrukne vinterdestinationer og nu får solhungrende danskere og svenskere for første gang mulighed for at flyve direkte med rutefly til den tropiske ferieø. Thai Airways åbner 4. november 2011 en direkte rute fra Københavns Lufthavn til Phuket med tre ugentlige forbindelser i vintersæsonen til og med marts. Det er første gang, at Thai Airways opretter en direkte rute mellem Europa og Phuket.

Thai Airways indsætter en Boeing 747-400 – en jumbojet med plads til 389 passagerer – på ruten. Det er samme type fly, som Thai benytter på sin eksisterende rute fra København med daglig forbindelse til Bangkok. Der bliver afgang fra København til Phuket hver onsdag, fredag og søndag kl. 20.45 med ankomst på Phuket dagen efter kl. 13.20 lokal tid. På hjemrejsen går turen via Bangkok.

Hård kamp om ny rute
”Vi er stolte over, at Thai Airways har valgt at etablere endnu en rute fra København. Der har været hård konkurrence blandt europæiske lufthavne om at få netop denne rute, da selskabet kun har ét fly til rådighed til en ny rute fra Europa i 2011. Valget af Københavns Lufthavn understreger vores position som Skandinaviens største lufthavn og et af de vigtigste Star Alliance hubs i Europa,” siger salgs- og markedsdirektør Carsten Nørland, Københavns Lufthavn.

Færre mellemlandinger for nordeuropæiske rejsende
”Vi forventer, at den nye vinterrute kan tiltrække passagerer fra hele Nordeuropa, da man dermed kan komme til Phuket med færre mellemlandinger. Hvis man f.eks. skal fra Stavanger til Phuket, skal passageren ikke først flyve til Oslo, derfra til Bangkok og så til Phuket. I stedet kan man flyve direkte med SAS til København og så med vores direkte fly København-Phuket,” siger salgsdirektør Flemming Sonne, Thai Airways i Danmark.

Skandinaviske ferierejsende har gennem de seneste år haft stor appetit på Thailand og Phuket, der lokker med sol, varme og hvide sandstrande, mens mørke og vinterkulde sænker sig over de nordlige breddegrader. Alene i 2010 rejste over 124.000 passagerer fra Danmark til Thailand, mens antallet af rejser fra Skandinavien til Phuket steg med 24 procent i forhold til året før.