18.09.2017

Nye ruter og flere passagerer gav pris til CPH

Københavns Lufthavn har vundet international pris som den lufthavn i Norden og Baltikum, der er bedst til at markedsføre sig over for de internationale flyselskaber. Turistorganisationen Wonderful Copenhagen glæder sig over hædersbevisningen og den positive ruteudvikling i CPH. 

Københavns Lufthavn har høstet endnu en international pris. Denne gang for sine evner til at tiltrække nye flyselskaber og ruter og skabe vækst i antallet af passagerer, der flyver til og fra København. Prisen som bedste lufthavn i Norden og Baltikum til markedsføring blev uddelt ved rutekonferencen Routes Europe 2011, hvor CPH vandt i tæt konkurrence med lufthavnene i Stockholm, Helsinki og Riga.

Konkurrencen om de eftertragtede priser i Routes Airport Marketing Award er inddelt i fire europæiske grupperinger – Norden og Baltikum, Vesteuropa, Sydeuropa samt Central- og Østeuropa. CPH var nomineret i den nordiske kategori sammen med Arlanda-lufthavnen i Stockholm, Helsinki Vantaa Airport og Riga International Airport i Letland.

Højeste vækstrate i Europa
Prisuddelingen fandt sted ved konferencen på Sardinien, hvor omkring 700 fagfolk deltog. Valget af Københavns Lufthavn blev begrundet således af Nigel Mayes, Vice President, UBM Aviation Routes:

"Lufthavnen har skabt den højeste vækstrate i passagertallet i 2010 blandt de større europæiske lufthavne. Den har tiltrukket tre af de store mellemøstlige selskaber i løbet af de seneste 15 måneder og har åbnet en dedikeret lavpristerminal med en rabat i passagerafgiften på 3 euro.”

Stor betydning for turisterhvervet
Den nye internationale hædersbevisning understreger CPHs position som en af Nordeuropas vigtigste lufthavne og er med til at øge opmærksomheden om destinationen København, hvilket man glæder sig over i turistorganisationen Wonderful Copenhagen.

”Det har kolossal betydning for turisterhvervet i København, at byen er nemt tilgængelig med flyforbindelser til og fra destinationer verden over. Derfor er vi sammen med CPH og andre parter aktive i ruteudviklingsprogrammet Global Connected (tidligere Copenhagen Connected), som har haft afgørende betydning for, at en række flyselskaber inden for de seneste par år har etableret sig med nye ruter til København. Vi ser frem til at forsætte det gode samarbejde om ruteudvikling til gavn for byen, regionen og hele Danmark,” siger Lars Bernhard Jørgensen, adm. direktør i Wonderful Copenhagen.