18.09.2017

CPH: Stærk underliggende vækst i april

Passagerantallet i Københavns Lufthavn steg med 39,0 procent i april. Korrigeret for askeskyen var væksten på ca. 10 procent, hvilket gør måneden til den travleste april nogensinde. År til dato er passagertallet steget med 12,0 procent.  

”I april sidste år var Københavns Lufthavn lukket i næsten seks døgn pga. den islandske askesky, og derfor er det meget svært at sammenligne de to måneder. Men hvis vi korrigerer for askeskyen var væksten på ca. 10 procent, og dermed fortsætter vi den positive udvikling,” siger Carsten Nørland, salgs- og markedsdirektør, Københavns Lufthavn.

I alt 1.828.880 passagerer benyttede Københavns Lufthavn i april, ca. 28.000 passagerer flere end i april 2008, der var den hidtil travleste april. De ikke-korrigerede tal viser, at antallet af internationale passagerer steg med 39,7 procent, indenrigstrafikken voksede med 33,2 procent, og der var 19,3 procent flere transferpassagerer end i april i fjor.

London er fortsat den største rute ud af København foran Stockholm, der har overhalet Oslo i forhold til marts. Berlin er ny på Top10-listen i forhold til sidste måned.