18.09.2017

Thomas Woldbye ny administrerende direktør i Københavns Lufthavne

Københavns Lufthavne A/S har udpeget Thomas Woldbye til administrerende direktør. Han afløser Brian Petersen, der fratrådte den 1. oktober 2010. 

Thomas Woldbye har gjort karriere i A. P. Møller Mærsk, siden han startede som trainee for 27 år siden. Senest har han gennem syv år været Group CEO i Norfolkline Group, det tidligere  A. P. Møller Mærsk-ejede selskab, som han ændrede og udviklede i positiv retning med mere tilfredse medarbejdere og til en højere værdi. Norfolkline blev overtaget af DFDS i 2010, og i den forbindelse ønskede Thomas Woldbye at finde nye udfordringer.

Thomas Woldbye, 46 år, har i kraft af sine 17 år som leder i en international virksomhed en meget bred og ’allround’ ledelsesmæssig erfaring indenfor såvel det operationelle som kommercielle område.
      
”Valget er faldet på Thomas Woldbye ikke mindst på grund af hans omfattende ledelseserfaring i en international virksomhed. Han har stået i spidsen for adskillige strategiske forandringsprojekter og har betydelig erfaring indenfor udvikling af infrastruktur. Erfaringer som vil være værdifulde for de kommende års udfordringer for Københavns Lufthavne som en væsentlig spiller i udviklingen af Danmarks internationale tilgængelighed og konkurrenceevne,” siger bestyrelsesformand Henrik Gürtler.

Thomas Woldbye har en videregående uddannelse indenfor finans fra Copenhagen Business School, ligesom han har gennemført økonomiske studier på London Business School og IMD i Schweiz. Efter 20 år i udlandet, først i Asien og de seneste 10 år i Europa, flytter Thomas Woldbye sammen med sin kone og parrets tre børn tilbage til Danmark for at tiltræde jobbet som administrerende direktør i Københavns Lufthavne.

”Jeg glæder mig til at træde til. Alle danskere er som jeg både afhængige og stolte af Københavns Lufthavn, og jeg vil gøre mit til, at stoltheden lever videre. Jeg ser frem til at bruge mine erfaringer fra Mærsk og Norfolkline, hvor jeg har været tæt på både logistikoperationen og samspillet med passagerer og forretningspartnere, siger Thomas Woldbye.”

Thomas Woldbye tiltræder den 1. maj 2011.