18.09.2017

Passagererne har talt: Københavns Lufthavn er Nordeuropas bedste lufthavn

Ifølge passagererne er Københavns Lufthavn Nordeuropas bedste lufthavn. Det mener de 11 millioner passagerer, som har deltaget i den årlige SkyTrax undersøgelse. Prisen er netop blevet overrakt på Passenger Terminal Expo, som foregår i Bella Centeret i København.  

”Vi er ikke bedre end vores passagerer oplever os. Vi lytter og lærer løbende, så vi kan udvikle lufthavnen på de områder, hvor værdien er størst for vores kunder. I de seneste år har vi arbejdet intensivt på at forbedre passageroplevelsen i Københavns Lufthavn som helhed,” siger Iben Eiby-Johannesen, Director for Strategy & Market i Københavns Lufthavne, og fortsætter: ”Prisen som Nordeuropas bedste lufthavn er et skulderklap og et pejlemærke, der viser, at vi har foretaget de rigtige investeringer”.

En bedre passageroplevelse
I 2010 har Københavns Lufthavne blandt andet arbejdet på at skabe en mere varieret butikssammensætning. Samtidig har lufthavnen arbejdet på at styrke kommunikationen til passagererne blandt andet med at tilbyde digitale muligheder som applikationer til smartphones og Android telefoner, så passagererne i endnu højere grad kan orientere sig og derved opnå en mere stressfri og behagelig rejse. Det er blandt andet nogle af de tiltag som ifølge Iben Eiby-Johannesen har båret frugt. 

10. bedst i verden
Hong Kong International Airport blev kåret som ”Airport of the Year 2010”, og på listen over verdens bedste lufthavne er Københavns Lufthavn der er rykket fra en 15. pladsen i 2010 til en 10. plads i 2011. ”World Airport Award” er baseret på svarene fra 11 mio. passagerer verden over. Undersøgelsen evaluerer rejseoplevelsen – lige fra check-in til transfermuligheder og shoppingmuligheder.