18.09.2017

København udfordrer Helsinkis hub-position

Det SAS-ejede selskab, Blue1 styrker til efteråret Københavns Lufthavns position som nordisk og baltisk hoved-hub med indsættelsen af en ny rute til Finlands tredjestørste by, Tampere. 

Københavns Lufthavn udfordrer til efteråret Helsinkis position som finnernes gateway til Europa. Det sker, når det SAS-ejede selskab Blue1 begynder at flyve dobbelt-dagligt mellem København og Tampere, der som Finlands tredje største by og betydelig industriby er kendt som ”Finlands Manchester”.

”Når denne rute åbner til efteråret, får de mange finnere, der tidligere har måttet tage over Helsinki, langt lettere adgang til Europa og de minimum 23 interkontinentale destinationer, der da kan flyves direkte til fra København”, fortæller salgsdirektør i Københavns Lufthavne Carsten Nørland og fortsætter:

”Ruter som denne er meget værdifulde for København, Danmark og vores samlede region. Den styrker Københavns Lufthavns position som nordisk og baltisk hoved-hub og giver hele regionen bedre international tilgængelighed. Det er guld værd for både erhvervsliv og turisme”.  

Med Star Alliance i ryggen
Blue1’s medlemskab af flyselskabssammenslutningen Star Alliance, øger rutens betydning som feederrute til alliancens brede netværk ud af Københavns Lufthavn. Med Star Alliance – og herunder SAS – i ryggen samt dobbelt-daglig afgang morgen og aften på alle hverdage (og aftenafgang på søndage), er ruten rigtig godt nyt for de især mange erhvervsrejsende, der præger trafikken mellem København og Tampere. Som Blue1’s kommercielle direktør Juha Järvinen fortæller:

"Denne nye rute fra København til Tampere er en vigtig feederrute til det vigtige SAS hub i København, og den forbinder den største indlandsby i Norden, der har over 215.000 indbyggere, med København. Sammen med SAS tilbyder vi nu ti daglige afgange til Helsinki, to daglige til Turku, og nu her til oktober to daglige flyvninger til Tampere, hvilket til sammen er det største udvalg af rejsemuligheder fra Danmark til Finland".

Åbner med vinterprogrammets start
Blue1 åbner ruten med vinterprogrammets start den 30. oktober, hvor selskabet indsætter en ATR72-500 med 72 sæder.