18.09.2017

Forfatter skriver bog "live" i Københavns Lufthavn

Der bliver mulighed for at smuglæse og kommentere, når forfatter Thomas Aagaard Skovmand får placeret et bord i mylderet af rejsende i Københavns Lufthavns transitområde for at skrive på sin kommende spændingsroman, der også foregår i Københavns Lufthavn.  

I et hav af rejsende, bag et skrivebord med hjul og med en stor skærm, så folk kan læse med, mens der skrives. Sådan vil forfatteren Thomas Aagaard Skovmand skrive sin kommende spændingsroman "live" i Københavns Lufthavne, hvor bogens handling også finder sted.

Forfatteren har det seneste stykke tid haft adgang til at følge forskellige folk i lufthavnen – og blandt andet været på arbejde med brandvæsenet, politiet, Told og Skat, mågejægerne samt flyvelederen i kontroltårnet. Alt sammen for at få indblik i og føling med hverdagen i lufthavnen. Og nu sætter han sig så ned midt i virvaret af mennesker i transitområdet for at skrive sin bog, som skal udkomme i slutningen af 2011 på Byens Forlag.

"Jeg har med mine tidligere bøger forsøgt at give læserne anderledes oplevelser i form af oplæsninger fra locations. Hvis et kapitel for eksempel foregår i en uhyggelig kælder, så har jeg taget læserne med derned og læst op fra pågældende kapitel. Jeg har også læst op fra disken i en kiosk, fra toiletter og fra bagagerummet af en bil, hvor en af mine hovedpersoner var fanget. Jeg har denne gang fundet det interessant at flytte hele processen med at lave en bog ud på location – dvs. at jeg både vil researche og skrive i Københavns Lufthavn," fortæller Thomas Aagaard Skovmand.

Forfatteren er spændt på, hvordan det bliver at arbejde blandt så mange mennesker, der samtidig via en skærm ved hans skrivebord kan følge med i, hvad han skriver.

"Det er på mange måder et eksperiment, men også en spændende udfordring, jeg giver mig selv. Og det er et brud på tanken om, at en forfatter normalt isolerer sig på et kvistværelse i årevis for at skrive en bog. Her sidder jeg mellem potentielle læsere, mens jeg skriver, og i det miljø, hvor bogen skal foregå. Og jeg kan være i dialog med folk, der kan bidrage, eller som har en holdning eller en ide."

Forfatteren har tidligere skrevet de to spændingsromaner Skyerne over Vesterbro og Hvad skete der den nat?, og den næste kommer altså til at foregå i Københavns Lufthavn.

"Jeg har valgt stedet, fordi mange mennesker har en relation til Københavns Lufthavn og til lufthavne generelt. Der er konstant en masse mennesker – også alle dem som arbejder der, og som typisk har et helt særligt forhold til lufthavnen. Det er som en lille by, som er interessant at udforske og bevæge sig rundt i. Et eller andet sted er en lufthavn også en port – en port mellem forskellige lande og forskellige liv og kulturer. En port til en start på noget nyt, en flugtmulighed, en vej til en drøm eller til en pause fra noget. Alt sammen noget, det sætter gang i følelser, og som måske også kan skabe drama, hvis det ikke går, som folk forventer. Det, synes jeg, er spændende og godt stof til en bog," siger Thomas Aagaard Skovmand, der endnu ikke ønsker at afsløre for meget om bogens handling.

"Det bliver en spændingsroman med masser af tempo og spænding, og hvor læserne via handlingen kommer med rundt i Lufthavnen - både på steder de kender til og ikke kender til."

Thomas Aagaard Skovmand sidder i to perioder og skriver sin bog i Københavns Lufthavne. I første omgang fra den 24. marts 2011 og to uger frem. Han sidder i transitområdet i Terminal 2 ved Finger B i forretningen WHSmith.