Forsinkelser og mulige aflysninger
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s app Læs mere
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s appLæs mere
 
18.09.2017

Ny rute fra København til Porto

Det portugisiske flyselskab SATA Internacional åbner ny helårsrute fra København til Portugals næststørste by Porto. Dermed forbedres forbindelserne fra Københavns Lufthavn til Portugal yderligere. 

Kun kort tid efter, at det engelske lavprisselskab easyJet offentliggjorde sin nye rute til Lissabon, annoncerer det portugisiske selskab SATA en rute fra København til Porto i den nordvestlige del af Portugal. Fra 12. april 2012 indleder SATA flyvningerne på den nye helårsrute – i første omgang med én ugentlig afgang. Efter et kort ophold flyves videre fra Porto til Ponta Delgada på Azorerne, som er et yndet rejsemål for mange danskere.

”Med den nye rute er det første gang, at Porto bliver betjent direkte fra Norden, hvilket giver ikke blot danskere men rejsende fra hele Norden bedre adgang til det portugisiske fastland. Samtidig håber vi også, at ruten kan være med til at trække flere portugisere til Danmark til gavn for de danske turistindtægter,” siger Ole Wieth Christensen, ruteudviklingschef, Københavns Lufthavne.

Portvinens hovedstad
"En ny direkte rute mellem København og Porto har længe stået øverst på vores ønskeliste. Nu har de danske rejsende endelig mulighed for at flyve direkte til alle Portugal regioner, inklusive Madeira og Azorerne. Nordportugal har uendelig meget at byde på. Porto, portvinens hovedstad, og vinmarkerne langs Dourofloden vil med sikkerhed tiltrække mange vinentusiaster, men regionen er også kendt for sine smukke naturparker, historiske byer og mindesmærker, gyldne sandstrande og ikke mindst de mange "Solares", som er gamle slotslignende herregårde med udlejning af værelser i skønne omgivelser," siger Stig Kaspersen, turistchef i Portugals Turistbureau i Danmark.

SATA er et portugisisk flyselskab med hovedbase i Ponta Delgada. Selskabet råder over otte Airbus A310 og A320 fly, som de betjener destinationer i Canada, USA og Europa med. SATA flyver allerede i dag fra Københavns Lufthavn til Madeira og Ponta Delgada.

Ruten fra København til Porto/Ponta Delgada vil blive betjent med en Airbus A320 med plads til 161 passagerer.